Uitproberen: PicLits

Via Jane’s E-learning Pick of the Day kwam ik bij PicLits uit. Een site waar je tekst op afbeeldingen kan plakken zodat je, voor bijvoorbeeld een presentatie, een quote op een bijzondere afbeelding kan tonen. Nu kan je dit natuurlijk in photoshop of powerpoint doen, maar soms heb je die pakketten net niet bij de hand.

Het werkt heel eenvoudig, kijk maar:

Zoals je ziet ben ik er met de ondertiteling uit gekomen. Niet dat dat heel goed werkt want je kan de tijd dat een tekst in beeld is niet gemakkelijk aanpassen, soms is de tekst dus een beetje snel weer weg.

PicLits geeft je de mogelijkheid om de beelden te bewaren (moet je wel eerst registreren) en om ze op je blog of in een SNS te plaatsen. Ook kunnen anderen jouw PicLit raten en van commentaar voorzien. Handige tool, die ik graag in Flickr terug zou willen zien. Daar zoek ik immers naar afbeeldingen voor presentaties en het zou toch fantastisch zijn als ik een afbeelding heb gevonden die ik mag gebruiken waar ik dan op een eenvoudige manier een quote in kan plakken. Met dank aan TrendMatcher die mij in de comments wees op Picnik en Flickr, waarmee je binnen Flickr (als je op edit photo) klikt direct tekst toe kan voegen aan een afbeelding.

4 thoughts on “Uitproberen: PicLits”

 1. Maar dat kan toch in Flickr?
  Kies een foto in Flickr en klik dan op: edit photo
  Dan wordt Picnik geladen en krijg je allerlei mogelijkheden om je foto te bewerken.
  Als je op het tabblad: Create klikt (binnen picnik dus) kun je ook tekst maar nog veel meer effecten toevoegen!

 2. @ Willem,

  wouw en ik maar denken dat edit photo betekende dat ik alleen titel en dergelijke kon wijzigen. Heb ooit al over picnik geschreven maar dan vanuit die site en foto’s op flickr plaatsen. Wist niet dat het andersom ook werkte. Zal mijn post aanpassen!

  M.

 3. @Willem,

  you trendmatcher, me moqub, dat wij stiekum ook anders heten hoeft niemand te weten 🙂

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com