Uitproberen: Picnik

Picnik is een foto-editing tool waarmee je online en zonder registratie hele leuke dingen kan doen.

Zoals het aanpassen van een foto (kleur, grootte, draaien, rode ogen weghalen), het geven van effecten aan de foto, of het gebruik van verschillende fonts om teksten aan een foto toe te voegen. Maar ook de mogelijkheid om een heel verhaal met een beeld te vertellen door het samenvoegen van verschillende foto’s. De foto’s die je gebruikt kun je binnenhalen van verschillende fotosites, zoals Flickr, Facebook, Picasa, MySpace en PhotoBucket.

Ik druk op de knop connect to Flickr en binnen twee stappen zijn mijn flickr foto’s beschikbaar voor gebruik binnen Picnik. Ik kan door mijn sets heen bladeren en kies een foto van een de designer toys. Door dubbel te klikken op de foto wordt deze beschikbaar om te editen binnen Picnik.

Ik pas de foto aan en kan ervoor kiezen deze weer op Flickr te bewaren. De tag Picnik wordt automatisch toegevoegd, maar dit kun je uitzetten. En als je niet wilt dat de foto in dezelfde set als het origineel wordt bewaard kun je dit ook aangeven.

Bij het bewaren wordt ik gevraagd om een account aan te maken voor Picnik. Dit hoeft niet maar het mag wel. Het voordeel van een account aanmaken is dat de afbeelding dan ook op Picnik wordt bewaard en je de volgende keer makkelijker kan aanpassen als je dit zou willen. Ik kies ervoor om nog geen account aan te maken. Eerst maar eens verder kijken wat Picnik allemaal kan.

Ik wil wel wat tekst toevoegen. Ik heb veel fonts om uit te kiezen. Kan kleurtjes en grootte van de letters aanpassen en de tekst heen en weer schuiven. En als het mij niet bevalt delete ik de tekst gewoon. Ik klik op de tab save & share en bewaar de foto weer bij Flickr. Ik kan ervoor kiezen om het bestaande bestand op Flickr te vervangen of een nieuw bestand aan te maken. Ik doe het laatste.

Er zijn teveel mogelijkheden om allemaal uit te proberen maar ik test er nog eentje, de tab frames. Ik maak een polaroid van mijn afbeelding.

Ik heb ongeveer een half uurtje met Picnik gespeeld en ben al erg onder de indruk. Het is een eenvoudige tool, de tabs spreken voor zich en het gebruikersgemak is groot. Het voordeel van Picnik is dat ik de keuze heb om een foto te uploaden of een bestaande foto te gebruiken die al op een van de sites sta die ik gebruik. En zelfs zonder in te loggen kan ik van alles doen. Er is een extensie voor FF en IE om een afbeelding die je ergens tegenkomt direct aan te passen binnen Picnik. Er is een blog die je kan volgen voor updates en meer informatie en waar je kan lezen over een wedstrijd die wordt gehouden. De foto’s die aan deze wedstrijd meedoen (thema holiday around the world) vind je op Flickr in de group pool Picnikers. En uiteraard is Picnik ook op Twitter te vinden.

En wil je meer dan dat je zonder inloggen of met een gratis account kan doen. Een premium account kost $24,95.

Met dank aan: TLC

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com