Uitproberen: ScreenToaster & Twitter Browser

Bij het doornemen van mijn feeds kwam ik een handig tooltje tegen bij ZBDigitaal, ScreenToaster genaamd. Met ScreenToaster kun je heel gemakkelijk screencasts opnemen en publiceren op het web. Omdat ik het wel wilde uitproberen zocht ik in mijn lijst van uitprobeerdingen naar een site die wilde gebruiken, het werd Twitter Friends Network Browser waarmee je je twitter netwerk kan visualiseren. En dit is het resultaat:

Ik wilde nog wat tekst toevoegen en volgens het demofilmpje zou dit niet moeilijk moeten zijn. Maar op de een of andere manier lukte het niet. Ik was allang blij dat ik de screencast kon maken want FF bleef vaak hangen in het opstartenscherm voor de opname.

Het fijne van ScreenToaster is dat het eenvoudig werkt en gratis is. Aanmelden kost niets en is binnen seconden voor elkaar. Als je eenmaal een screencast hebt gemaakt kun je deze via twitter, facebook, delicious, etc. verspreiden. Of in een blogpost plakken (embed) of de url aan een bekende sturen. Of uploaden naar YouTube (nog in test).

4 thoughts on “Uitproberen: ScreenToaster & Twitter Browser”

  1. Ook ik ben behoorlijk onder de indruk van de eenvoud van ScreenToaster. Je ziet hier overigens de kracht van het webloggen ten voeten uit. Het wordt een echte ketting… Ik plaats het artikel, ZB Digitaal plaatst het door met link en jij plaatst het weer door met een link naar ZB Digitaal.
    Ik hoop van harte dat dit fraaie instrumentje tot zijn recht gaat komen in het Nederlandse onderwijs en bij de Bibliotheken.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com