Waarom bewaar ik zoveel?

Had ik gister alle achterstallige rssfeeds gelezen was het vandaag tijd voor een ander online opruimklusje.

Sinds juni vorig jaar gebruik ik Google Reader in plaats van Bloglines. En ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben over deze online rss-reader. Het enige verschil dat mij enorm lastigvalt op een dag als vandaag is dat Bloglines items bewaard bij de originele blog en dat je ze zag als je de feed van die blog leest. Zo pakte ik nog wel eens een oude post op om te lezen of om te verwijderen. Bij Google Reader geef je een post die je later nog eens terug wilt lezen een ster en kun je desgewenst tags toevoegen (wat ik natuurlijk niet heb gedaan).

Vandaag leek het mij een goed plan om alle items met een ster door te nemen en te beslissen wat ermee te doen, direct weggooien, eerst lezen en dan wegggooien of bewaren in delicious. Al bij de start van deze actie zonk de moed mij in de schoenen. Ik had meer dan 700 posts een ster gegeven. Tsja en dan verbijt je je en begin je en ga je vooral stug door, om 5 uur later alle posts doorgewerkt te hebben en er nog een aantal over te hebben (133 in dit geval) waarvan ik nog niet weet wat ermee te doen.

Waarom bewaar ik eigenlijk zoveel? Waarom wordt er over zoveel interessante dingen geschreven? Waarom verleg ik het probleem van bewaarde items van Google Reader naar Delicious? En nog veel belangrijker, ga ik binnenkort Delicious ook opschonen? Ik vraag mij dan ook af hoe andere bloggers met dit probleem omgaan, of misschien vinden zij het wel geen probleem? Vertel het mij als ik een handige tool over het hoofd zie en er een antwoord voor mijn bewaarwoede bestaat.

3 thoughts on “Waarom bewaar ik zoveel?”

  1. eigenlijk bewaar ik bijna niets. soms een aantal bookmarks voor een tijdelijk project. maar eigenlijk lees ik en daar blijft het bij (ik hoop althans dat er nog wel iets van verwerking in de hersenen gedaan wordt natuurlijk). en dan heb ik vervolgens het rotsvaste vertrouwen dat ik verloren zaken wel weer vind als ik ze nodig heb πŸ™‚ (en als dat dan een keertje niet lukt vind ik dat minder erg dan te veel dingen te moeten bewaren :-))

  2. @ Marina,

    ow was ik maar meer zoals jij, ben jij eigenlijk wel een biebmiep? Terugvinden – tsja soms lukt dat echt niet en dan baal ik enorm. Terwijl er meer dan genoeg is om over te schrijven of praten, maar dan toch.

    Maar ik ga mijn leven beteren, echt waar πŸ™‚

    M.

  3. Ik val niet te categoriseren dus volgens mij ben ik geen échte biebmiep inderdaad πŸ˜‰

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com