Web 2.0 gids

Chris Smith heeft een uitgebreid overzicht gemaakt van web 2.0 applicaties. Ook heeft hij een lijst samengesteld van web 2.0 applicaties die gebruikt worden in het onderwijs. Om te beoordelen of een website 2.0 genoemd mag worden is er een validator ontwikkeld die hij ook noemt.

The score for http://www.moqub.com is 14 out of 51

mhmhm ik mag nog wel wat werken aan mijn web 2.0 dingen. Ik mis bijvoorbeeld inline Ajax, python, ik benoem niet less is more, heb geen favicon, benoem geen cool words of nitro en ik noem het sematisch web niet. Van sommige dingen heb ik geen idee wat het is.. zoals favicon (is dat een ikoon van favorieten?), of nitro.

De lijst die Chris geeft over social bookmarking is lang! Veel programma’s ken ik nog niet maar zal ik zeker in de komende weken eens proberen. Hetzelfde geldt voor de lijst voor mindmapping en blogfilters.

Meer info: Chris Smith
Via: Resource Shelf

7 thoughts on “Web 2.0 gids”

 1. @ WoW!ter,

  dat zijn er toch al weer 2 meer. Er aantal is snel op te lossen, een link naar Flickr, Furl en dat soort dingen en die zal ik ook zeker doen, maar de anderen…. moet eerst onderzoeken wat het allemaal is 😉

  M.

 2. @ Danielle,

  ow ik ben gelukkig niet degene met het allerlaagste 😮

  en werk… ik heb ook nog wel wat web 2.0 dingen te doen dussss je bent niet de enige. Ben overigens benieuwd of er een bekende is die boven de 30 uitkomt.

  M.

 3. @Moqub: Maar jij hebt uit 51 en ik uit 52 😉 Betekent dit dat er elke dag nieuwe bijkomen dus dat je elke dag een andere score krijg?

 4. @ WoW!ter,

  haha het klopt niet! Ik heb er nu 17 uit 52… en ik heb nog niets aan mijn blog gedaan 😛

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com