Wim Veen en Moqub

Gister hield Wim Veen ter opening van de Mediawijsheid Markt bij Beeld & Geluid in Hilversum een presentatie. Niets aan de hand, ik genoot rustig van een kopje thee en de omgeving. Op een gegeven moment had Wim het over Plaxo Pulse, een site om met vrienden in contact te blijven, en liet hij de pagina zien waar onderstaande tekst op stond.

Het was een bericht dat ik ‘s morgens in de trein op weg naar Hilversum via Twitter de wereld ingeschoten had. Wim en ik zijn geconnect op Plaxo en dus wist hij dat ik onderweg was. Nu kennen Wim en ik elkaar, wij zijn collega’s en hadden die ochtend al even gedag gezegd tegen elkaar. Groot was mijn verbazing toen Wim zei: ik weet niet wie Moqub M is, maar blijkbaar is deze persoon hier ook. Hij vroeg ook aan de zaal waar is Moqub… dus ik stak mijn vinger op. Wim was ook verbaasd en zei: ik wist niet dat jij Moqub was.
Achteraf wist Wim natuurlijk best dat ik Moqub was, alleen was hij dat even vergeten. Hij gaf ook toe dat als hij op de naam had geklikt en mijn foto had gezien hij natuurlijk de link wel had gelegd.

Maar wat ik bijzonder vind en dat blijf ik bijzonder vinden, is dat je door het aan elkaar knopen van verschillende diensten (Twitter en Plaxo Pulse) een ontzettend groot bereik hebt. Zonder dat Wim en ik vrienden zijn op Twitter weet hij toch dat ik ook in Hilversum was.

Zo las ik bij Timon_nl dat JeroenGerth ook in Hilversum aanwezig was. Ik voegde Jeroen aan mijn Twitter leeslijstje toe en kwam erachter dat wij woensdag ook bij dezelfde Surfnet meeting in Utrecht waren. Twitter maakt de wereld heel groot maar tegelijkertijd ook heel klein.

3 thoughts on “Wim Veen en Moqub”

  1. De karcht van RSS als medium om content van de ene naar de andere plaats te krijgen! Ik denk van alle Web 2.0 dingen de meest belangrijke.

  2. Oh ja, deze keer las ik je post eerder via twitter dan mijn blogreader. Ook daar treedt een verschuiving op.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com