De TU Delft is te groot

De TU Delft is zo groot dat je, ook al werk je er al jaren, nooit van alles op de hoogte kan zijn. En dat is eigenlijk best heel jammer. Want er gebeuren leuke en interessante dingen in het onderwijs. Bijvoorbeeld deze:

Senz and the City from Merel Appel on Vimeo.

Merel maakte, samen met een aantal andere studenten, een filmpje over de nieuwe roze SENZ paraplu. Dit als een opdracht voor de TU Delft. Dit filmpje stuurde ze niet naar de marketingafdeling van de TU, maar naar Young Marketing. Omdat zij dacht dat dit filmpje goed aansluit bij de doelgroep van de website. En Dennis van Young Marketing dacht dat ook en dus plaatste hij het filmpje en zo kwam ik het tegen toen ik mijn rssfeeds aan het lezen was.

Maar waarom plaatst de TU Delft dit soort initiatieven niet op de website. Hier kan ik alleen maar naar gissen. Misschien omdat de marketingafdeling ook niet weet dat dit soort pareltjes in het onderwijs ontstaan. Misschien omdat de marketingafdeling ook niet precies weet wat er in het onderwijs gaande is. Begrijp mij niet verkeerd, dit is geen verwijt. Ik vind het alleen erg jammer. Want nieuwe studenten overhalen om naar Delft te komen kan natuurlijk, zoals altijd is gedaan, met het tonen van grote ontwikkelingen en uitvindingen die wij altijd al in het nieuws zien. Maar het kan ook door het laten zien van dit soort initiatieven. Laten zien dat het onderwijs veel meer is dan alleen maar college volgen en boeken lezen. En dus laten zien dat je bij de TU Delft ook heel creatief mag zijn met nieuwe media.

Overigens is het niet alleen interessant voor aankomende studenten. Ook collega’s en medestudenten breng je door het laten zien van het gebruik van nieuwe media op ideeen. Dat Merel het filmpje op Vimeo plaatst en op zoek naar naar exposure kan ik alleen maar toejuichen. Want ook dat hoort volgens mij bij onderwijs, laten zien wat je doet en hier zoveel mogelijk mensen van op de hoogte brengen. En dus plaats ik het filmpje ook hier, want Merel (en de andere studenten) jullie zijn goed bezig en dat mag wat mij betreft iedereen weten ook!


6 thoughts on “De TU Delft is te groot”

 1. Hebben we tegenwoordig een studie media onzin of zo op de TU?! Een filmpje maken over iets als opdracht van een vak. Het moet niet veel gekker worden, en dat noemt zichzelf technisch!
  Zelf ben ik een oud student van de TUD, maar wat dit artikel is wel echt de grootste onzin die er is. Best leuk dat er reclame gemaakt wordt voor een product dat in samenwerking! met de TUD is gemaakt, maar dit zegt absoluut niks over het onderwijs en onderzoek dat wordt gedaan aan de TUD. De TU is groot geworden met baanbrekend onderzoek en niet met suffe uitvindinkjes van een stel ballen. Ik geloof ook niet dat je zo studenten trekt, ja misschien studenten handenarbeid (industrieel ontwerpen). Maar omdat nou een technische studie te noemen gaat mij veel te ver!
  Dus hulde aan de marketingafdeling van de TUD dat ze hier geen tijd aan verspillen!

 2. Even een reactie op Oud student.

  Sommige mensen gaan met hun tijd mee. In de tijd dat de TU Delft groot werd door “baanbrekend” onderzoek bestond deze techniek nog niet.

  Verder is het knap om een dergelijk filmpje te maken. Hoeft bepaald niet denigrerend over gedaan te worden alsof het beneden het niveau van zogenaamd wetenschappelijk onderwijs is.

  In de tijd van PVV en Wilders is het kennelijk normaal om op een dergelijke wijze te reageren op een blog. Tevens schijnt het normaal te zijn om je naam niet meer te vermelden, maar een alias: “Oud student”. Of heeft de TU Delft maar één oud student afgeleverd? Of spreek je namens alle oud studenten van de TU?

  Groet,
  Wim

 3. @Oud student,

  inderdaad bestaat er een studierichting binnen de TU die zich bezighoudt met media en wel binnen de faculteit Bouwkunde. Het omgaan met media en het begrijpen hiervan is een noodzaak geworden voor de hedendaagse student staat er onder andere op de website. De faculteit Bouwkunde staat hierin zeker niet alleen, ook op andere faculteiten, waaronder 3ME, EWI, L&R en CiTG wordt gekeken naar het gebruik van nieuwe media, zowel voor en door studenten. Niet voor niets startten er elk jaar verschillende grassroot projecten waar docenten nieuwe media inzetten binnen het onderwijs.

  Misschien heeft Wim Sijses gelijk en ben jij al een poosje geleden afgestudeerd aan de TU Delft. Misschien was het in die tijd niet gebruikelijk om ICT en/of nieuwe media in te zetten binnen het onderwijs. En misschien is het wel heel gemakkelijk om je niet te willen verplaatsen in de huidige student die als hij/zij afstudeert te maken krijgt met het kunnen “verkopen” van zichzelf tijdens sollicitaties of van projecten/ideeën aan geldschieters. En nieuwe media horen daar tegenwoordig nu eenmaal bij. Ik zou als student dan alleen maar heel erg blij zijn dat ik tijdens mijn studie de mogelijkheid heb gekregen om hiermee te oefenen.

  M.

 4. Ook ik ben oud student van de TU Delft en ik wat ik echt heel erg vind is dat gedaan wordt alsof dit een initiatief van de TU Delft is. Dat is het namelijk niet.
  Het zal inderdaad gemaakt zijn door studenten van de TU Delft, maar wel studenten die stage lopen bij Senz. Gewoon een viral dus, en nog een slechte ook..Sinds wanneer is de kleur ‘roze’ al een dusdanige usp dat het een nieuw model is?
  Kom op Senz, gewoon die weer die creatieve draad op pakken!

 5. @Thijs,

  op de website waar Merel haar mailtje met link naar het filmpje heeft gestuurd staat ook haar bericht en daar staat onder andere het volgende in:

  Ik heb met een paar medestudenten een filmpje gemaakt over de nieuwe kleur SENZ-paraplu. Dit was voor een opdracht aan de TU in Delft.

  Vooral de laatste zin lijkt mij duidelijk en ik heb geen vermoeden waarom ik een van de makers van het filmpje niet zou vertrouwen.

  M.

 6. @moqub,

  Ik moet de eerste viral nog tegenkomen die gepost wordt met de mededeling: ‘We hebben in opdracht van bedrijf A een viral gemaakt’.
  Dat zou niet zo sympathiek zijn.
  Hoe waarschijnlijk is het dat TU 1 opdracht uitgeeft aan 1 groep studenten om voor 1 bedrijf een filmpje te maken? En dat de TU zelf op dit idee komt om voor dit specifieke model, precies op dit moment (toevallig tijdens de introductie) een filmpje laat maken?
  Als het echt een opdracht van de TU zou zijn, dan zouden er meerdere groepen moeten zijn die ook filmpjes hebben gemaakt.

  Daarbij komt nog dat als je in delft woont, je soms wat dingen hoort..

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com