Gadgets in het onderwijs – de touchatag

Een aantal weken geleden werd ik gewezen op een oproep op twitter van SURFnet -Kennisnet om mee te helpen gadgets te testen. Deze gadgets moesten getest worden op de meerwaarde die zij kunnen hebben in het onderwijs.

Devices in het Onderwijs is een project uit het SURFnet-Kennisnet Innovatieprogramma. Met dit project willen SURFnet en Kennisnet de meerwaarde van een device in het hoger onderwijs toetsen. SURFnet vraagt hierbij hulp van de eindgebruiker: Wat zien docenten, onderwijskundigen, ICT&O adviseurs of studenten voor toegevoegde waarde in het onderwijs van het gebruik van nieuwe devices?

Ik kon kiezen uit een touchatag en een Vizux Videobril die ik twee weken mocht uitproberen. Ik koos voor de eerste.
De touchatag is een RFID-lezer die geleverd wordt met een aantal tags. De vraag was of ik een kort filmpje wilde maken en een testrapport wilde invullen. Ik heb dat allebei gedaan. Het filmpje zie je hieronder.

Tijdens het testen kon ik via de website van touchatag een aantal apps gebruiken. Een mooie van Flickr had ik graag getest maar die gaf foutmeldingen dus bleef het bij het verwijzen van de tag naar een website.

Voor het onderwijs zie ik nog niet zoveel mogelijkheden. Het is leuk speelgoed daar niet van. Maar om het nu serieus in het onderwijs in te zetten, ik zie het nog niet voor me. Misschien dat op een lagere school je leerlingen bijvoorbeeld een boek met een tag op de lezer kan laten leggen en dat er dan een filmpje over het onderwerp start. Maar veel verder dan dat gaat het nog niet. Ik zie wel mogelijkheden in het ontwikkelen van apps. En daar zou het onderwijs zeker een rol kunnen spelen.

3 thoughts on “Gadgets in het onderwijs – de touchatag”

  1. Nou als je hem toch niet meer gebruikt.. ik zoek er nog een voor mijn startend bedrijfje…

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com