Samenwerking 3 technische universiteiten

Vandaag is het dan zover, de officiële oprichting van de 3TU.Federatie. Deze federatie is een unieke samenwerking van de TU Delft, Universiteit Twente en TU Eindhoven. De drie universiteiten bundelen hun krachten op het gebied van onderwijs en onderzoek om meer gericht te kunnen werken aan technologische doorbraken.

De oprichtingsceremonie, die om 16.00 uur begint wordt bijgewoond door Minister Van der Hoeven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de heer Buijink, Secretaris-Generaal van het ministerie van Economische Zaken en de voorzitter van VNO-NCW, de heer Wientjes.

“Door gerichte samenwerking en het vormen van een kritische massa zijn we in staat om beter bij te dragen aan het versterken van de Nederlandse kenniseconomie”, zegt de eerste voorzitter van de 3TU.Federatie Hans van Luijk. “Bovendien worden we daarmee aantrekkelijk voor toptalent uit binnen- en buitenland.”
Het bedrijfsleven is voor haar concurrentiepositie in hoge mate afhankelijk van innovatieve kennis en de beschikbaarheid van hoger opgeleiden. De 3TU.Federatie biedt betere mogelijkheden om hierin te voorzien.

De ceremonie is alleen toegankelijk voor genodigden en een uitnodiging heb ik niet gekregen. Van mijn hand dus geen verslag of plaatjes op Flickr. Maar misschien dat een andere blogger wel toegang heeft en er nog iets over gaat schrijven.

Update: (met dank aan WvV) De oprichting is ook live te volgen via www.3TU.nl.

2 thoughts on “Samenwerking 3 technische universiteiten”

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com