TeachMeet & NOT

De afgelopen week bezocht ik tweemaal de jaarbeurs in Utrecht. Een keer om naar de TeachMeetNL te gaan, de eerste in Nederland, ik mocht hem dus niet missen. En de keer erna naar de NOT, die ik gezellig met Essen2punt0 bezocht.

De TeachMeetNL werd georganiseerd door Fons van den Berg (aka Helikon) en hij heeft het geweldig gedaan. De eerste oproep hoorde ik tijdens de Edublogdiner voor de Onderwijsdagen en daarna kwamen er berichten via twitter en blogs door. Ik heb lang getwijfeld of ik wel of niet zou gaan en mij op het allerlaatste moment aangemeld. Gelukkig maar want het was een enorm succes. Gezellige ontspannen sfeer, voldoende sponsors waardoor de borrel en de warme happen gratis en voor niets onder ons neus werden geduwd en veel enthousiaste sprekers. Ik heb een aantal filmpjes met mijn flip gemaakt die ik bij Vimeo heb geplaatst. Op dit filmpje hebben TrendMatcher en ik een serieus gesprek over de Poken die uiteraard ook volop aanwezig was.


Trendmatcher & Moqub over de Poken from moqub on Vimeo.

Met dank aan Joost voor het camerawerk. Ik ben niet tot het einde gebleven, het was een lange dag en wilde graag naar huis. Ik zal zeker nog interessante sprekers gemist hebben maar desondanks was het voor mij zeker de moeite waard.

De volgende ochtend ging ik weer naar de Jaarbeurs om met Essen2punt0 de NOT te bezoeken. Voor mij was het de eerste keer en ik wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Ik had de avond ervoor de massa mensen met volgepakte tassen wel naar het station zien lopen dus ging er van uit dat het vrijdag ook wel druk zou zijn. En dat was het! Gezellig wil ik het niet noemen. Op de een of andere manier haken standhouders af als je laat weten dat je niet op een basisschool werkt. Ze lopen dan gewoon weg, zo van aan jou valt toch niets te verdienen. Ik liet het dus maar een beetje in het midden waar ik dan werkte. Met Essen had ik overigens ontzettende lol. Op de een of andere manier zijn wij allebei van het zoveel mogelijk scoren van gratis spulletjes (pennen, opschrijfblokjes, buttons die licht geven) en dat hebben wij ook gedaan. Gelukkig was mijn tas niet zo vol als die van Essen die ook voor collega’s boekjes en folders aan het meesjouwen was. We hebben twee keer een poging gedaan om TrendMatcher in levende lijve te ontmoeten maar het was ons niet gegund. Wel veel andere mensen ontmoet waar vooral degenen met een Poken de meeste aandacht kregen.

Wat mij opviel aan de NOT…. veel aandacht voor het basisonderwijs, niet zoveel aandacht voor nieuwe technologie (alhoewel de Surface van Microsoft wel indruk maakte – filmpje komt morgen online), veel twintigers die zwanger zijn en op de NOT rondlopen, gratis broodjes zalm bij een van de meubelleveranciers, geen echte beursaanbiedingen (Huishoudbeurs doet het beter naar mijn idee). Volgende keer weer? Ik denk het niet. De NOT viel in het niet vergeleken met de TeachMeetNL en als ik dan moet kiezen dan kies ik toch voor de laatste.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com