CIL 2007 Day 1 – Keynote – Web 2.0 & the Internet World

meredith_me.jpgHalf 9: afspraak met Meredith Farkas – kopje thee (dat niet aanwezig is, plakje cake ipv ontbijt) en even kletsen. Ook al duurt het maar een kwartiertje, het is gezellig. De wiki-button die ik haar geef spelt zij meteen vast op haar tas en degene die ik mee heb genomen voor Dorothea neemt zij in ontvangst.

Net voor 9 uur: ik loop Aaron Schmidt tegen het lijf en geef hem een paar buttons (om uit te delen) en een t-shirt. Niet veel later kan ik t-shirt, cd en buttons ook aan Jenny Levine geven en heb ik even genoeg uitgedeeld.

9 uur: de keynote. Overvolle zaal, 1 spreker (Lee Rainie) die ons een overzicht geeft van web 2.0 voor effect heeft op het internet, oftewel het web als platform. Rainie gaat in op 6 hallmarks van web 2.0 die belangrijk zijn voor bibliotheken.

  1. het internet is de computer geworden (steeds meer gebruikers die online zijn met een snelle verbinding)
  2. content creatie
  3. internetgebruikers kijken/lezen/gebruiken content die door andere internetgebruikers is gemaakt
  4. veel gebruikers delen online wat zij vinden en hoe zij zich voelen
  5. open course beweging, participatie in grid
  6. information customization

Maar wat moet een bibliotheek hier mee? Rainie geeft een ander lijstje waarbij het zien van connecties, de focus op reflectie, sceptisch zijn en het begrijpen van de regels van cyberspace belangrijk zijn. Maar als ik nu in het kort moet zeggen wat ik heb onthouden van deze presentatie dan moet ik heel eerlijk zijn en zeggen: niets. Het is in ieder geval niet blijven hangen. Een aantal slides heb ik een foto van gemaakt maar zelfs daar kan ik nu niet heel veel meer mee. Ik had gehoopt dat de presentatie online zou staan zodat ik deze nog even kon doornemen. Helaas. Misschien komt er nog een aanvulling op deze post, maar misschien ook niet. Het verhaal was gewoon te algemeen om er echt iets aan te hebben.

Inmiddels is het in Washington 11 uur ‘s avonds en na een volle dag, een leuke lunch en een supergezellig diner (met borrel na) ben ik toch best wel heel moe en zoek ik mijn bed op. Ik besef mij dat als ik met deze snelheid blijf bloggen alle post over 3 weken pas online staan. Misschien toch mijn taktiek aanpassen?

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com