CIL 2008 – Digital Convergence & People Apps – Beth Gallaway

Information Goddess Beth Gallaway schrijft op verschillende blogs zoals Game on: Games in Libraries, MLA Youth Service Section en The Hip Librarians’ Book Blog. Daarnaast heeft zij een eigen consultancybureau en is zij een van de movers & shakers. Alsof dat nog niet genoeg is doet zij ook vrijwilligerswerk in Second Life.

Vandaag praat zij in de track Integrating Hi Tech with Hi Touch over applicaties die op verschillende platformen te gebruiken zijn, waarbij het connecten van people centraal staat. Zij begint met iGoogle een website die ik niet gebruik. Ik gebruik Netvibes en ben daar erg tevreden over. Het gaat bij deze startpagina-achtige sites om JOU en dus is alles te personaliseren, van tabbladen, content tot kleurtjes en vormgeving.

Daarna bespreekt Beth widgets. Widgets zijn handig in gebruik maar ook in het toevoegen op bijvoorbeeld een weblog. Of zoals zij het zegt: easy! copy + paste = embedden widget. Voordeel van widgets is dat je hier niets voor hoeft te downloaden en dat zij vaak voor alle platformen beschikbaar zijn.

Tot zover weinig nieuws. Totdat Beth praat over twitter en Second Life met het voorbeeld van het betalen voor de video’s en muziek die je in de bibliotheek leent met Linden Dollars. Of het betalen van je bibliotheekboetes met het geld dat je in Second Life hebt verdient (als ik het goed begrepen heb doen zij dit al bij de OB van Charlotte-Mecklenburg County). En dat is dan wel weer een leuk idee om mee te nemen uit deze verder weinig inspirerende sessie.

De presentatie van Beth Gallaway is op slideshare te vinden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com