CIL 2008 – Mobile Trends: High Tech & Touch – Megan Fox

Megan Fox had een andere manier van presenteren dan ik gewend ben, zij las haar presentatie voor, gelukkig wel ondersteund door powerpointslides. En dus ging zij met een sneltreinvaart door de materie, gebruik makend van te lange zinnen waardoor het lastig was om een samenvatting te maken.

Maargoed het onderwerp van de sessie mobiele trends in relatie tot high tech & touch. Megan Fox is een expert op het gebied van mobiele devices en zij spreekt regelmatig over dit onderwerp. Je kan het dus aan haar overlaten om een overzicht te geven van de stand van zaken. En als zij dan zegt voorbeelden te gaan geven voor mobiele telefoons, portable gamedevices, ereaders en meer dan verwacht je dat ook. Jammer dat zij bij de mobiele telefoons blijft hangen.

Twee interessante voorbeelden:

shake sms – als sms binnenkomt shake dan de telefoon om het bericht te lezen. Van Flipsilent voor Nokia telefoons die een Accelerometer ingebouwd hebben.

Jott.com – Jott converts your voice into emails, text messages, reminders, lists and appointments. Alleen beschikbaar in de VS en niet gratis omdat je sms-jes verstuurd.

Bibliotheken doen nog niet zoveel met mobiele content en databanken zijn vaak al helemaal niet toegankelijk met een mobiele telefoon. Toch praat Ebsco momenteel over het toegankelijk maken van de content. En anderen, zoals de Encyclopedia Britannica, een speciale mobiele versie voor de iPhone en de iPod Touch.

What’s next?

  • e-ink in kleur
  • build-in-projector in je mobiele telefoon om films te projecteren op een muur & speciale brillen om een film te kijken – Myvu
  • sms en email pen – D:Scribe

De presentatie van Megan Fox is op haar website te vinden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com