CIL 2008 – opening

Na twee dagen rondkijken in Washington, eten met belangrijke Amerikanen uit de bibliotheekwereld en gamen is het eindelijk tijd voor CIL 2008. Maar eerst met Kathryn Deiss op zondag langs een paar bijzonder musea in Washington geweest, waaronder het National Building museum. In de hal van dit museum viel ik van de ene verbazing in de andere. De hal was groot en hoog en overal waar ik keek zag ik ouders met kinderen picknicken, tekenen en bezig zijn. Een van de activiteiten was het tekenen van de stad van jouw dromen en zoals je op de foto kan zien, wil dit meisje een bibliotheek daarin. Kleiner dan de snoepwinkel maar toch. De sfeer was goed en de kinderen waren enthousiast. Ik ken toch wel musea waar dat anders is.

Maargoed op maandag was het dan echt tijd voor CIL. De opening van het congres wordt gedaan door de voorzitter van Information Today. Hij vertelt dat er dit jaar weer meer deelnemers zijn dan vorig jaar, namelijk meer dan 2600 mensen hebben zich ingeschreven. En dat merk je tijdens de koffie, lunch en op de demomarkt. Het is overvol, maar wel gezellig.

Jane Dysart neemt het van hem over voor de huishuidelijke mededelingen. Dit jaar is er voor het eerst een vijfde track. Ook zijn er mannentoiletten nu voor vrouwen beschikbaar gesteld omdat de rijen vorig jaar echt te erg waren en er gewoon meer vrouwen in de bibliotheek werken dan mannen.

De camera’s zitten in de tas, net als de laptop. Als nu de internetverbinding mee wil werken dan kan ik live bloggen. Vooralsnog wordt de verbinding nog wel eens verbroken dus maak ik mijn verslagen eerst in Pages en zet ik alles pas later online. Met enige vertraging dus de komende dagen mijn verslag van CIL 2008.

Dit jaar zijn er weer meer Nederlanders dan ooit. Lees de CIL-verslagen op de verschillende weblogs:
Dee Boeks
Ronald van Dieen
Gerard Bierens
Marianne van der Heijden

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com