CIL 2008 – User-Generated Content – Roy Tennant

Roy Tennant is niet de minste en toch begint hij zijn presentatie met de opmerking dat er mensen in de zaal zitten die veel meer van het onderwerp afweten dan hij en terwijl hij dat zegt wijst hij Meredith Farkas aan. En eigenlijk is dit heel flauw want waarom staat hij daar dan? Waarom staat Meredith dan niet op het podium? Waarom vertelt hij het ons en houdt hij die opmerking niet gewoon voor zichzelf? De zaal zit bomvol en ik zit op de grond, mijn rug tegen de muur, de presentatie op de schermen is vanaf die lokatie slecht te zien. Maar dat geeft niet, want blijkbaar weet Roy Tennant toch niet zo veel van het onderwerp. Ik laat het maar over mij heen komen, het is de laatste presentatie van de dag en ik heb genoeg indrukken opgedaan.

Even een lijstje overgenomen uit de presentatie:

more (decent) content is better
more access is better
can help provide more personalized service
can foster interaction and community
we don’t know everything (Meredith)
more data trumps better algorithms

En een voorbeeld van een site die ik nog niet kende:
kete.net.nz – een publieke repository.

Ook gaat Tennant kort in op de foto’s die op Flickr zijn verschenen van de Library of Congress. Met 5,4 miljoen views in de eerste maand, meer dan 10.000 unieke tags, meer dan 11.000 contacten en meer dan 3500 comments is deze pilot succesvol te noemen. Sommige comments die echt iets toevoegen aan de foto worden overgenomen in de catalogus van de LoC. Maar naast deze aandacht van gebruikers is er ook veel aandacht in de pers geweest en heeft dit gezorgd voor nog meer bekendheid voor deze collectie van de LoC.

Maar de LoC is niet de enige die afbeeldingen uit de collectie op Flickr heeft gezet, een ander voorbeeld is de Boston Public Library.

En een leuk detail in de presentatie – CIL2008 staat in de hottaglist van Flickr.

cil2008 staat sinds vandaag op de hottaglijst van flickr.

Quote – user contributed content and descriptions offers libraries great potential for content and service enhancement.. so let’s get going!!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com