Computers in Libraries – 2008

Yes! Ik mag voor de derde keer naar Washington om Computers in Libraries te bezoeken en dit jaar is het extra speciaal. Ging ik in 2006 nog al enige Nederlander en vergezelde Gerard mij in 2007, dit jaar gaat er een recordaantal Nederlanders naar CIL. Onder andere ikzelf dus, Gerard met een collega, Erik en Jaap, Deetje, Marianne van Ecobibl en misschien nog wel meer waarvan ik nu nog niet weet.

Wat ik helemaal leuk vind is dat Erik en Jaap een keynote mogen verzorgen op de tweede dag. Het is toch niet te geloven dat zij – uit het kleine kikkerlandje Nederland – straks op het podium staan om 4000 bibliotheekmensen toe te spreken. Ik denk dat mijn zenuwen het niet overleven als ik er moest staan, dus wens ik ze heel veel succes. Dan kijk ik wel toe vanuit een mooi plekje in de zaal.

Gerard en ik hebben het vorig jaar erg naar ons zin gehad dus reizen wij ook nu weer samen. Op zaterdag 5 april vertrekken wij naar Washington. Op donderdag gaan wij dan per trein naar New York en de zaterdag er op vliegen wij weer naar huis. Ik ben nog nooit in New York geweest dus kijk er nu al naar uit (shoppen!!!!). Als iemand nog een goede suggestie voor een niet al te duur hotel in NY heeft dan hoor ik het graag.  En tips voor leuke eettentjes, winkels die ik moet zien, of musea die ik niet mag missen. Alles is welkom in de comments of mail.

4 thoughts on “Computers in Libraries – 2008”

 1. Goed werk!

  Ik vind het altijd wel knap dat jullie daarheen mogen. Hoe verkoop je dat toch iedere keer 🙂

 2. Waar je natuurlijk heen moet is de Library, een prachtig mooi marmeren gebouw, schitterend ingericht, nog los van de boeken die ze er hebben. Bryant park erachter is een aanrader om even lekker uit te rusten. Hotel Edison in 47 street om de hoek van Times Square is een aanrader en dan moét je een keer gaan ontbijten bij Ellen’s Stardust restaurant, met zingende bediening van aankomend Broadway sterren. Ga zeker ook een keer Italiaans eten in little Italy. China Town is daar ook om de hoek, maar dat durfden wij niet aan. Wij hebben heerlijk (en niet duur) Thais gegeten op 9th Ave om de hoek met 45 Street. Shoppen doe je natuurlijk bij Macy’s, da’s helemaal geweldig. Maar ook Armani Exchange op 5th Avenue kan ik je aanbevelen!
  Dus, als je nog een gids nodig hebt….

 3. @ Edwin,

  het is heel simpel, zo’n conferentie als CIL is niet in Nederland te vinden. Het aantal trendsetters dat je daar spreekt is ongekend en je komt vol ideeen terug naar huis. Met de dollarkoers zoals die momenteel is, zijn de kosten te overzien. Wellicht kun je bij een bibliotheekorganisatie in Zeeland een potje vinden om de reis te financieren. Het zou wel geweldig zijn als je mee kan 🙂

  @ Jaap,

  ik ben heel goed in verstoppen en opgaan in de massa!

  @ Willem,

  dank voor de tips!

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com