CWIS bijeenkomst “Wireless werken, werkt dat wel?”

Vandaag begon om 10 uur de laatste CWIS bijeenkomst van dit jaar. Het was niet zo druk als bij andere bijeenkomsten, ongeveer 30 personen in de zaal, misschien dat het onderwerp te specialistisch was. En ik moet toegeven bij twee presentaties had ik moeite om mijn gedachten er bij te houden, deze gingen namelijk – naar mijn idee – iets teveel over de techniek.De overige presentaties waren erg interessant. Met name de voordracht over het Wireless netwerk bij de Universiteit Twente, 650 hotspots over de hele campus!! Studenten kunnen bij deze universiteit tegen een zeer gereduceerd tarief een laptop aanschaffen en bij sommige colleges wordt deze ook intensief gebruikt (na een korte inleiding van de docent wordt in groepen met gebruik van de laptop opdrachten uitgevoerd). De quote:

hear and forget, see and understand, do and remember

is mij bijgebleven. Volgens Stanley Portier zijn de studenten erg gemotiveerd om aan deze lesvorm deel te nemen. De opmerking “kleppen dicht” heeft op deze universiteit een geheel nieuwe betekenis gekregen.
Meer info: www.utwente.nl/wireless-campus

Frans van der Avert (Consent) vertelde over de onderwijsbegeleidingsdienst voor midden- en zuid LImburg die na een verhuizing naar een nieuw pand gekozen hebben voor een flexibele en sterk gedigitaliseerde werkomgeving. Een laptop, een mobiel, geen vast bureau maar inplugpunten en straks ook via GPRS vanaf elke lokatie toegang tot de digitale werkomgeving. Dit alles toegankelijk gemaakt met behulp van Sharepoint.

Meer informatie over Eduroam kregen wij van Paul Dekkers van SURFnet en Andries Weening (RUG) vertelde over de situatie in het noorden. De dag werd ingeleid door Sonia Heemstra die de trends in mobiele en draadloze communicatie uiteen zette.

De nieuwe data voor volgend jaar werden bekend gemaakt:
14 maart, 13 juni en 7 november. En er werd bij verteld dat een van deze bijeenkomsten een hands on dag wordt met het onderwerp weblogs en wiki´s….. ben benieuwd wie ze daarvoor gaan vragen 🙂

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com