De afgelopen week…

Ik ben weer terug in Nederland. En na een weekje Washington was het wel weer fijn om in de kubus binnen te komen. Niet dat ik het niet mijn zin heb gehad in de States, integendeel. Het was geweldig. Ik heb veel gezien, gehoord, gelezen en nieuwe mensen ontmoet. Mijn verzameling visitekaartjes is aardig gegroeid (heb zelfs die van Michael Stephens, Chad Boeninger en Karen Coombs gekregen). Ook heb ik veel andere, bekende en voor mij minder bekende, webloggers ontmoet, die te herkennen waren aan een groen vaantje dat zij, net als ik, onder aan hun deelnemerskaart hadden hangen (als je de deelnemerskaart niet om je nek had hangen kwam je de tentoonstellingsruimte niet in en hier was de gratis drank te vinden :). De webloglunch en diner waren erg geslaagd. Foto´s zijn binnenkort te vinden op Flickr.

Op de 3000 deelnemers waren 10 computers ter beschikking gesteld waar je mail kon checken. Webloggen werd mij dus wat moeilijk gemaakt want omdat er elke keer een enorme rij wachtenden stond, mocht je maar 10 minuten internetten. Ik had mijn laptop niet meegenomen en dus zal ik de komende weken alle informatie en nieuwe ideeen gaan posten. Het moet eerst allemaal nog even “inzinken”.

Het meest opvallende aan de Verenigde Staten en dan met name Washington: de ontzettende beleefdheid van mensen, de meer dan meedenkende buschauffeurs, de schone straten en de lage wc´s. Ik heb me absoluut vermaakt. Heb zelfs een bijna presentatie voor de Internet Librarian in de wacht gesleept die aan het einde van het jaar in Londen plaats zal vinden. Ik zal daar eerst maar eens – samen met mijn baas – een mooi voorstel voor schrijven.

Wat ik ook nog heb gezien op het vliegveld en niet veel later in mijn mail van Springwise over trendwatching las: mailboxen voor de voorwerpen die je niet mag meenemen in het vliegtuig. Te laat kwam ik er achter dat aanstekers verboden zijn om mee te nemen. Iedereen moest de zijne inleveren (mijn tas is er zelfs 3x voor door de scanner geweest en ze bleven maar aanstekers vinden). In de enige rookruimte die het vliegveld bezat was de eerste vraag van iedereen die binnenkwam – Heeft er iemand een vuurtje? Dus als je voordat je door de douane gaat erachter komt dat je voorwerpen in je tas hebt die niet mee mogen in het vliegtuig – pak een bubbeltjesenvelop en stuur het naar jezelf op. Erg handig! (Bron: www.trendwatching.com)

2 thoughts on “De afgelopen week…”

  1. Hartstikke leuk en goed dat je bent geweest, Moqub! Ik kijk uit naar je verslagen. Enne … “een bijna presentatie voor de Internet Librarian”. Misschien moeten we eens babbelen. Ik mag in elk geval weer een praatje houden in London.

  2. @ Rob,

    ik heb inmiddels – samen met mijn baas – het voorstel ingediend. Als we worden uitgekozen dan mag ik het technische deel van onze presentatie doen en doet mijn baas het toepassingsgedeelte. En nee dat betekent niet dat ik aan de knoppen van de powerpointpresentatie zit…..

    M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com