De beste voorbeelden van web 2.0 in erfgoed en cultuur

Op 14 november aanstaande organiseert Mediamatic in samenwerking met de Stichting DOEN het symposium Kom je ook? met als ondertitel De beste voorbeelden van web 2.0 in erfgoed en cultuur.

In de aankondiging staat:

Een Myspace of Hyves voor je instelling? Twitter in je museum? Amateurfoto’s van Flickr in de collectie? Recensies van bezoekers op de site?
Het symposium ‘Kom je ook?’ biedt musea, erfgoedinstellingen en andere culturele organisaties in 1 dag een up-to-date overzicht van de meest inspirerende web 2.0 practices uit binnen- en buitenland.

Identificeer kansrijke web 2.0-toepassingen voor je eigen organisatie. Werk aan je eigen web 2.0-plannen en maak kans op een gratis clinic met Stichting DOEN.

Op het programma staan sprekers als Nina Simon (van The Tech Museum of Innovation), Mike Ellis ( Electronic Museum) en Shelly Bernstein (Brooklyn Museum). Bijzonder aan dit symposium is dat je als instelling mee kan doen aan een pitch om jouw idee – als je wint – in een clinic van een dag uit te werken zodat het daarna klaar is om een subsidie-aanvraag mee te doen.

Kosten zijn 120 euro en als je met een collega komt is het tweede kaartje gratis.
Lokatie: Openbare Bibliotheek Amsterdam

One thought on “De beste voorbeelden van web 2.0 in erfgoed en cultuur”

  1. Ik zou dolgraag komen, maar ja work got in the way.
    Binnenkort mag ik een sessie verzorgen op een congres over de rol van nieuwe media in authentiek kunstonderwijs (wat dat ook moge zijn 😉 ) Dat ligt heel dicht tegen de inhoud van deze dag aan.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com