Digitale interactie voor kenniswerkers – II

Vanmiddag om 5 uur was het dan zover, ik mocht het afsluitende praatje houden. Ik had alles klaargezet in Firefox, de delicious pagina’s waar tijdens de workshop mee gewerkt was, de filmpjes die al bij YouTube geupload waren, de foto’s bij Flickr. En toen boem, zwart scherm op mijn maccie met een grote uittoets in het midden. Of ik mijn maccie even uit wilde zetten….. En dat natuurlijk net toen alle mensen de zaal in kwamen. Dus herstarten – Firefox weer aan (gelukkig een restore session) en toen knalde Firefox er uit…. aarrgghhh. Weer aanzetten en gelukkig bleef toen alles het doen.

‘s Morgens op de fiets had ik ineens een idee. Al die mensen die vandaag meededen aan de workshops lieten digitale voetsporen achter op het web. Dus als ik nu van alle schoenen foto’s maakte dan kon ik die daarna in mijn afsluitende praatje gebruiken. Had ik ook niets te maken met portretrecht of met mensen die echt niet op de foto wilde (zoals collega TE). Ik wist dat Willem Karssenberg ooit had geschreven over een goede plugin om foto’s te laten zien (PicLens) dus die heb ik even gedownload. En het zag er heel flitsend uit al die schoenen.

Grappig om te zien was verder dat WoW!ter andere tags voor het sympsosium gebruikte dan ik (ik gebruikte braaf de tag die van te voren was afgesproken) en dus vond ik zijn posts niet terug toen ik op de tag met Google zocht. Ook leuk om de mensen in de zaal te laten zien, goed voor de bewustwording.

Nouja en toen nog even wat gebabbeld over beleid en keuzes die je kunt maken als je met web 2.0 en social software als bedrijf aan de gang gaat. En de achterkant van delicious laten zien waar bewaarde links met de tag for:tudelftlibrary terecht komen. En met als afsluiter een quote die iemand tijdens de workshop had gemaakt en waarvan ik er een paar op de tudelftlibrary.ning had gezet.

Al met al een leuke middag die werd afgesloten met een gezellig etentje in Delft met WoW!ter.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com