Educause 2006 – voorbereiding

Afgelopen donderdag was ik aanwezig bij de voorbereidingsbijeenkomst van de Edutrip naar Educause 2006 (Dallas – oktober). Volgens Pierre had ik eigenlijk dezelfde dag al moeten bloggen zoals Gerard heeft gedaan maar er kwam iets tussen en dus ben ik er niet aan toegekomen. Maar aangezien Gerard de officiele blogger voor deze trip is geef ik hem alle eer om als eerste een post te plaatsen.

nmiddels staan ook mijn foto’s van die middag op Flickr. En hier had ik al direct een dilemma. Want als mijn foto’s onder het SURF account staan dan kan ik ze niet gebruiken in mijn blog – tenminste niet zoals ik met mijn eigen foto’s doe. En foto’s dubbel op Flickr zetten zodat zij ook bij mijn eigen account staan is natuurlijk onzin. Ik heb er even over gedacht de foto’s onder mijn account te uploaden en dan in de groep van SURF te plaatsen, maar die groep is er nog niet. Dus dan toch maar het SURF account gebruiken. Het is tenslotte voor de trip waar we allemaal mee gaan.

Ik schreef er al eerder over. Ik mag dit jaar mee naar Dallas als eduguide voor het onderwerp Social Software in leerprocessen. Afgelopen donderdag leerde ik tijdens de bijeenkomst “mijn groep mannen” kennen. Een aantal deelnemers kende ik al van Lorenet-2 of de HIVE-gebruikersgroep Nederland. We hebben met de groep gediscussieerd over het onderwerp en de probleemstellingen die al op de wiki staan. Deze wiki wordt tijdens de reis gebruikt om verslagen te plaatsen zodat ook de thuisblijvers kunnen meelezen en kunnen reageren op wat wij meemaken.

De middag was heel informatief en gezellig en ik heb al enorm veel zin om met de groep naar Dallas af te reizen. Nog 20 dagen en 15 uur wachten……

3 thoughts on “Educause 2006 – voorbereiding”

 1. 🙄 Zullen we afspreken dat wat ik ook voortaan schrijf, je het niet als persoonlijke kritiek zult opvatten tenzij ik jou daar uitdrukkelijk met naam bij noem?
  Want dit was nou al de tweede keer (zie ook: http://www.gorissen.info/Pierre/item/2006/6/15/15-jaar-cwis-nl) dat ik dit jaar blijkbaar kritiek lever op de snelheid waarmee jij posts plaatst. Terwijl dat in beide gevallen zeker niet de bedoeling was.

 2. @ Danielle,

  ik zal mijn best doen!

  @ Pierre,

  😉 Ik zal me voortaan niet meer persoonlijk aangesproken voelen. Ik begrijp je commentaar en voelde me ook aangesproken omdat ik weet dat als je blogt je een soort van verantwoordelijkheid hebt om snel berichten te plaatsen als iets actueel is. Over “actueel” kunnen we nog wel eens een discussie voeren – bij het eten lijkt mij 🙂

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com