Fall 2007 OpenCourseWare Consortium Conference – Andreia Santos (Open University UK)

OU - UK

OU – UK,
originally uploaded by moqub.

Andreia begint met het laten zien van de website van de Open Universiteit UK omdat zij meent dat niet veel mensen in de zaal deze website kennen. Zij vertelt over de Learning Space en de Lab Space en wat het verschil daartussen is.

De kleinste unit die zij gebruiken is een course. Vanaf oktober 2006 bestaan zij en sindsdien zijn er meer dan 300 units gepubliceerd. Sinds de lancering van de website zijn er 700.000 unieke bezoekers geweest. En zijn er meer dan 25.000 unieke geregistreerde gebruikers. De gebruiker bezoekt gemiddeld 5-7 pagina’s per keer dat hij/zij de site bezoekt.
Binnen LabSpace zijn aantallen kleiner, dus minder bezoekers. Maar het gemiddeld aantal pagina’s dat bezocht wordt ligt iets hoger, namelijk op 8.

Omdat de Open Universiteit erg nieuwsgierig is naar de gebruikers van de site en de reden waarom zij komen, wat zij er doen en wat zij ervan leren wordt er aan de gebuiker die de site meer dan 45 minuten bezoekt gevraagd om mee te werken aan onderzoek.

Naast dit onderzoek doen zij ook onderzoek naar de activiteiten op de site. Zij proberen te begrijpen hoe het gebruikersgedrag op de website omgezet kan worden naar hoe mensen leren. Gebruikers kunnen namelijk een Learning Journal aanmaken waarin zij omschrijven wat zij doen, hoe zij het doen en wat zij leren. Dit journal kunnen de gebruikers openzetten voor zichzelf, vrienden/collega’s, of iedereen. Daarnaast hebben zij ook een forum. Andreia vertelt dat met de mooie tools die zij aanbieden er geen garantie gegeven kan worden dat deze worden gebruikt. In het begin was dat namelijk helemaal niet zo. Momenteel raken gebruikers een beetje gewend aan de tools en worden zij iets meer gebruikt.

Andreia’s conclusies sluiten haar presentatie af. Zij zegt dat Open Learn de lerende helpt bij het zelfstandig studeren. Daarnaast is het voor haar duidelijk dat je de lerende moet helpen bij het gebruik van de site. Maar ook dat er een groot verschil is in gebruik oftewel “the level of engagement is varied”.

Net als MIT krijgt OU veel positieve reacties en willen zij de gebruiker graag helpen bij het leren van nieuwe dingen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com