Fall 2007 OpenCourseWare Consortium Conference – de opening

DSC_2912.JPG

DSC_2912.JPG,
originally uploaded by moqub.

Op maandag 24 september begon om 8 uur de OCW Consortium Conference. Volgens Amerikaans gebruik, met een zoet ontbijt.

Om 9 uur opende John Dehlin (directeur OCW consortium) de conferentie. In de zaal zitten ongeveer 60 mensen van verschillende universiteiten en organisaties, van over de hele wereld. John vertelt over wat er de afgelopen maanden (na het congres in Santander) is gebeurd en laat de mensen die voor het eerst naar deze conferentie komen zichzelf snel voorstellen.

Na de update is het tijd voor het panel. Deze mensen op het podium hebben gewerkt aan de OCWC Governance proposol. Hierin staat omschreven wat het bestuur van het consortium mag/moet doen, wat er precies moet gebeuren als er gestemd moet worden en wie verantwoordelijk is voor wat. Over deze proposol zal in de komende dagen nog meer gesproken worden.

Wat tijdens deze eerste sessie duidelijk wordt is dat er in de zaal alleen maar mensen zitten die heel enthousiast met Open Course Ware bezig zijn. En ook heel trots zijn op datgene wat zij doen. Het is fijn om met mensen te spreken die begrijpen waar je het over hebt als je OCW noemt zonder het eerst uit te moeten leggen. De ene groep is verder dan de andere, maar dat geeft niets. Deze 2 dagen zijn er om van elkaar te leren en om elkaar te laten zien en een update te geven. Het is jammer dat Delft nog niet live is. Bij het volgende congres wel… en dat is in China!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com