Fall 2007 OpenCourseWare Consortium Conference – de reis II

zondag 23 september:

Om 8 uur opgestaan om te ontbijten. Even geskyped met het thuisfront en wat foto’s van de hotelkamer gemaakt (inclusief spin in de badkamer). Het is zonnig en droog. Omdat vanmiddag de reis naar Logan begint nemen wij de auto en parkeren deze vlakbij het nulpunt van de stad. Van hieruit is het stratensysteem opgebouwd. Handig als je het eenmaal door hebt.

Als eerste staat het Mormonencomplex op de lijst van dingen om te doen. Het mormonencomplex bestaat uit onder andere een kerk (hier mag je als bezoeker niet in), een groot auditorium, bijgebouwen en een conferentiecentrum. Wij worden rondgeleid door twee dames. Voor 6 weken doen deze twee dames alles met elkaar, wat overkomt als een soort van controlesysteem. Na 6 weken krijgen zij een andere buddie toegewezen. Voor 18 maanden blijven zij in Salt Lake City waarna zij weer naar huis gaan. Het verhaal van de dames zit vol met verwijzigingen naar het geloof. Hier moet je even doorheen prikken als je hier niet tegen kan. Aan het einde van de rondleiding zingen de dames een liedje voor ons en wordt ons gevraagd een evaluatieformulier in te vullen. Wat zij eigenlijk vragen is geef ons jouw adres dan komen wij bij jou langs om over het geloof te praten. Ik heb het formulier leeggelaten.

3-9Salt Lake City.JPG
3-9Salt Lake City.JPG,
originally uploaded by moqub.

Na het mormonencomplex was het tijd om te gaan shoppen, de winkels waren inmiddels open en op de to-do-list stond de MacStore. Het was alsof ik op zondagmiddag in de Mediamarkt stond, zo druk! Op straat zag je bijna geen mensen maar de winkel was afgeladen. Iedereen stond de iPhone en de nieuwe iPod uit te proberen. Het was zeer verleidelijk om iets te kopen maar ik heb het niet gedaan. `

Om 2 uur (er stonden nog meer dingen op het programma waar wij niet aan toegkomen zijn, zoals de bibliotheek) reden wij met de auto de snelweg op. Richting Logan, met een tussenstop op Antelope Island State Park. Erg mooie vergezichten en donkere wolken verderop.

20-on the way to logan.JPG
20-on the way to logan.JPG,
originally uploaded by moqub.

Nadat wij hier wat rondgereden hadden was het tijd om naar Logan te gaan. Om 6 uur werden wij namelijk verwacht in de hotellobby om naar een etentje te gaan bij Brandon Muramatsu (organisatie) thuis. Om 10 over half 6 kwamen wij aan, de regen- en onweersbuien onderweg zorgden ervoor dat wij soms wat langzamer moesten rijden. De rit naar Logan toe was overigens bijzonder mooi. De herfst is begonnen en de blaadjes aan de bomen zijn aan het verkleuren. Ik heb foto’s uit de auto gemaakt maar die vallen in het niet bij hoe het in het echt was.

Het etentje was opgezet als een buffet en wij mochten overal in het huis zitten en rondkijken. Ik denk dat er ongeveer 30 mensen waren. Iedereen was zeer onder de indruk van de indoor basketbalveld en de homecinemaset. Rond 9 uur gingen Willem en ik met Leslie mee om via de supermarkt, naar het hotel teruggebracht te worden.

Al met al een geslaagde dag, vermoeiend, maar supergezellig. Denk daarom dat deze week congres voorbij zal vliegen. Nog een uurtje en dan begint het (om 8 uur ‘s ochtends!!).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com