Fall 2007 OpenCourseWare Consortium Conference – Mara Hancock (UC Berkeley)

DSC_2938.JPG

DSC_2938.JPG,
originally uploaded by moqub.

Vorig jaar tijdens Educause was ik zeer onder de indruk van iTunes waar allerlei verschillende podcasts van universiteiten terug te vinden zijn. Een van die universiteiten is Berkeley en ik had toen nooit kunnen vermoeden dat ik nu zou luisteren naar degene die een zeer belangrijke rol heeft in dit project – Mara Hancock.

123 podcasts van volledige cursussen zijn op iTunes te vinden. Interessant is dat de professors van Berkeley regelmatig in de top 10 van meest geluisterde podcasts in iTunesStore terug zijn te vinden.

Mara vertelt ons dat zij veel fanmail krijgt en dat dat een van de redenen is om door te gaan met het project. Sinds kort hebben zij, naast de samenwerking met iTunes, samenwerking met Google gezocht. Mara legt uit dat Berkeley graag wil zijn waar de gebruikers zich bevinden en dat is tenslotte bij iTunes en Google. Daarnaast heeft Berkeley niet de (financiele) middelen om alle nieuwe web20-achtige features in de systemen te bouwen. Google en Apple hebben dat wel en doen dat ook. Het is dus zeer logisch om daarbij aan te haken, in plaats van alles zelf te doen.

Mara heeft ook een paar vragen voor het publiek in de zaal. Zoals, wie van ons al video/podcasts in OCW plaatst en of dit video’s/podcasts zijn van colleges of video’s die uitleg geven bij de geschreven content. In de zaal gaan maar een paar handen omhoog. Blijkbaar is er bij de meeste meer aandacht voor tekst, dan voor geluid.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com