IP Lezing over zoeken

Op 30 mei is het weer zover, de jaarlijkse IP-lezing. Dit keer ook weer in het Hilton in Amsterdam. Ik mag er naartoe, de hele dag. Het onderwerp is dit jaar alles over zoeken en gevonden worden: ‘Zoekmachinaties’.

Zoekmachines en zoekpraktijk worden vanuit verschillende invalshoeken belicht, waarbij er aandacht is voor techniek en vaardigheden, de invloed van manipulatie en zoekmachinemarketing, kansen en mogelijkheden om zelf gevonden te worden en de invloed van het steeds massalere informatieaanbod op allerlei terreinen van werk en samenleving.

Tijdens de ochtend worden er workshops gegeven waaronder “De mogelijkheden van Web 2.0” (degene die ik met collega JD ga volgen). Ik ben reuze benieuwd wat Boyd Hendriks ons allemaal gaat vertellen en ik hoop dat het meer is dan Flickr, Fulr, weblogs en wikis.

De tekst die de workshop omschrijft is in ieder geval veelbelovend:

Met alle huidige ontwikkelingen is het misschien niet duidelijk wat Web 2.0 nu precies inhoudt. Wat wél duidelijk gemaakt kan worden is wat het voor uw organisatie kan betekenen en wat de consequenties kunnen zijn voor uw werk en verantwoordelijkheden. Deze workshop geeft inzicht in de elementen, voordelen en consequenties. Door een goede interactie en discussie hopen de workshopleiders hun enthousiasme voor Web 2.0 en haar mogelijkheden bij u over te brengen.

Gaan er nog meer bloggers? Misschien kunnen we samen lunchen…. of thee drinken!

Meer info: Informatie Professional

11 thoughts on “IP Lezing over zoeken”

 1. Euh, dat wordt wat moelijk, het is een iMac en geen iBook. Moeten Syb en ik de hele dag met mijn appeltje op pad 😉

 2. @ Sybilla en Danielle,

  GEZELLIG!!! Wij hoeven dan tenminste niet direct op zoek te gaan naar een stopcontact als wij de zaal binnen komen 😀

  Enne dat sjouwen met de iMac….. ik zie dat wel voor me, bovenop zo’n boodschappenkarretje waar oudere mensen mee naar de markt gaan – hartstikke hip!

  M.

 3. @Syb: Mag ik die van jou dan even lenen op weg naar huis in de trein? Je weet wel, voor het weblog verslag… Ik vraag me trouwens af of pc bezitters (Syb, jij bent er een) ook zo liefkozend over hun computer praten :-))

 4. @ Danielle,

  ik heb zelf ook nog 1 gewone pc en een microsoft laptop… en ik moet zeggen dat ik daar nooit zo aardig over heb gepraat als over mijn Maccie. Eerder vloekend en tierend op momenten als dat ding het weer eens niet deed – en tsja met een Mac heb je daar gewoon minder last van 🙂

  M.

 5. @ WoW!ter,

  leuk hoor! Ik zal heel goed op alle naambordjes kijken van de mannelijke deelnemers want ik heb geen idee hoe je er uit ziet 🙂

  M.

 6. Ahum, hopelijk is het lettertype van de badges iets groter dan het lettertype op de NVB badges, dat levert nl. rare situaties op :-))

 7. @ Danielle,

  gelukkig voor mij weet ik hoe jij er uit ziet en zullen het aantal vrouwen (zoals altijd) in de minderheid zijn dus hebben zullen wij elkaar niet kunnen missen. Misschien kunnen we met z’n allen op zoek gaan naar WoW!ter 😀 Of voor de grap elkaars badge opdoen *haha*

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com