Library 2.0 – Stroomt – themamiddag – Taco Ekkel

Library 2.0 - Stroomt - themamiddag - Taco Ekkel

Library 2.0 – Stroomt – themamiddag – Taco Ekkel,
originally uploaded by moqub.

De laatste sessie van de middag was van Taco Ekkel (Medialab – Aquabrowser) waarin hij vertelde over de plannen die Medialab heeft met Aquabrowser om deze zoekmachine nog meer 2.0 te maken.

De Aquabrowser wordt door 250 bibliotheken wereldwijd gebruikt. De Amerikanen zien steeds meer het nut van deze manier van zoeken, dus deze markt is groeiende. Dat de Amerikanen fan zijn van Aquabrowser bleek ook wel op CIL.


Ekkel meent dat de gebruiker alleen maar tags ergens aan toevoegt als het nut voor hem heeft en dus moet de Aquabrowser nut hebben voor de community en voor het individu. Met dit in het achterhoofd willen zij alle Aquabrowsers aan elkaar koppelen (massa) en iedereen toestaan om tags toe te voegen. Dus niet alleen de gebruiker, ook de beheerder en zelfs de niet-gebruikers van de bibliotheek.

  • sculpt your library around user workflow
  • invite and organize user participation
  • create a strong identity on the web

Maar ook:

  • learn to trust your users
  • rethink authority
  • shifts in job responsibilities

De catalogus van de bibliotheek hoeft niet saai te zijn, gebruikers moeten terug willen komen en dus moet je het FUN-element toevoegen. De schermvoorbeelden die Ekkel liet zien waren impressive en ook al ben ik nooit een fan geweest van Aquabrowser moet ik toch toegeven dat zij op de goede weg zitten. En dat zij met hun de eindgebruiker is eigenlijk een begingebruiker het heel goed begrijpen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com