Op verzoek – wat vertelde Boyd Hendriks in de ochtendsessie van de IP-lezing

Rita Niland gaf in een commentaar aan benieuwd te zijn naar wat Boyd Hendriks in de ochtendsessie van de IP-lezing heeft gezegd. Ik kan hier kort over zijn. Boyd Hendiks heeft niet zo heel veel gezegd. Hij gaf een korte inleiding over de wiki die hij wil gaan inrichten, ter voorbereiding op een artikel in IP, en gaf toen het woord aan Simon Lande, om vervolgens de zaal te verlaten (hij moest ook bij andere sessies aanwezig zijn).Toen Simon Lande uitgesproken was heeft Boyd Hendriks nog even de opdracht uitgelegd die de verschillende groepjes kregen. Hoe kun je een weblog of een wiki inzetten bij een project? was de centrale vraag. De weblog of wiki mag ingezet worden bij de aanloop/opstart van een project en de projecten mogen intern zijn (binnen de organisatie) of extern (in mijn geval in samenwerking met studenten van de universiteit). Wat Boyd Hendriks belangrijk vond om te weten te komen is wat de rol van de Informatiemanager in deze kan zijn (denk aan onderwerpen, ondersteuning bij opzetten, of afsluiten en archiveren, ontsluiten van gegevens, etc.). Hij gaf aan zelf niet heel veel te begrijpen van het succes van weblogs en wikis (heeft zelf ooit een weblog opgezet maar die werd niet gelezen zei hij) en wilde daarom graag van de groep input krijgen, met name dus over de rol van de IP-er.Vanwege de afzijdigheid van Hendriks ben ik daarom des te meer benieuwd naar hoe de wiki en het artikel er uit komen te zien. Ik heb mijn emailadres achter gelaten omdat ik wel mee wil schrijven op de wiki en ik neem aan dat ik de url van de wiki ook per email zal ontvangen (maar misschien wordt de url wel op de website van IP geplaatst).

3 thoughts on “Op verzoek – wat vertelde Boyd Hendriks in de ochtendsessie van de IP-lezing”

  1. Hoopte met een presentatie van 25 slides toch iets verteld te hebben. (Als iemand die wil ontvangen hoor ik dat graag). Een workshop is om (samen) te werken. Er is nog weinig bekend van succesvolle toepassingen van WEB2.0 binnen projecten, innovatietrajecten etc. en ik zie inderdaad een grote kans voor IP-ers om daar struktuur aan te geven en een zekere informatiemanagement discipline. Ik vond de resultaten van de workshop over het algemeen erg goed en hoop dan ook met een aantal enthousistelingen middels een WIKI tot een goed verhaal te komen.

    Veel groeten

  2. @ Boyd,

    Wat ik van de presentatie heb onthouden was de uitleg over het traject en de in te richten wiki. De overige informatie ging, als ik naar mijn aantekeningen kijk, over kennismanagement (ik denk dan aan het schema met de pijlen) en ik kon de relatie met het onderwerp van de workshop niet goed plaatsen. Daarom mijn conclusie dat er niet zo heel veel door jou gezegd was.

    Aangezien de aanwezigen in de zaal enthousiast hun naam opschreven op de vellen papier denk ik dat er zeker wel een goed verhaal en een goed gevulde wiki zullen komen. Ik zal zeker participeren!

    Dank voor je comment. Groeten M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com