Open Education 2007: Localizing and Learning! – Preston Parker (Utah State University)

Preston Parker

Preston Parker,
originally uploaded by moqub.

Preston wil met zijn presentatie ingaan op de voordelen van OCW voor docenten. Zijn presentatie was zeer inspirerend en bijzonder enthousiast uitgevoerd.

Preston begint zijn presentatie met een Weird Al Yankovic song getiteld Don’t Download. In dit nummer wordt alles gezegd wat er gezegd kan worden over het downloaden van content. Wil je dit nummer horen bezoek dan de MySpace pagina van Weird Al Yankovic. Hier is dit nummer, net als alle andere nummers van dit album, te downloaden.

Hoe worden docenten beter van Open Course Ware? DIt kan op een aantal manieren. Een docent kan gecompenseerd worden omdat zijn content wordt gedupliceerd, gedistribueerd, gewijzigd en aangepast (maar dus wel door anderen gebruikt) en door exposure van de content.

De voordelen van open zijn dat content van betere kwaliteit op het web verschijnt, dat de docent credits krijgt als zijn content wordt gebruikt (dankzij verschillende soorten licenties die er bestaan) en dat andere docenten die het materiaal hergebruiken minder tijd kwijt zijn bij het maken van content. Er wordt dus efficienter en daarmee goedkoper content gemaakt.

Het is niet zo dat docenten door het online plaatsen van content niet langer worden gecompenseerd. Boeken worden nog steeds verkocht maar ook supplementary goods worden belangrijk. Preston geeft het voorbeeld van J.K. Rawling. Zij verkoopt haar Harry Potter boeken maar verdient ook geld door het voorlezen van de verhalen en de merchandise die is ontstaan rondom Harry. Als docent word je bekend door het delen van content. Dit kan ervoor zorgen dat sponsors je weten te vinden, maar ook adverteerders en andere bedrijven zoals bijvoorbeeld Google. Daarnaast laat je als docent je digitale erfenis achter op het web, zodat je nadat je bent gestopt met lesgeven, toch nog een rol kan spelen binnen het onderwijs.

Preston geeft vervolgens voorbeelden bij de volgende voordelen van OCW.

  • recognition
  • marketing
  • leave an accessible academic legacy
  • connections/networking/collaboration
  • reach learners not reachable otherwise
  • increase class enrollment
  • easier content dissemination

En het zijn de voorbeelden die het hem doen. Zoals een docent die door een commercieel bedrijf gevraagd werd les te komen geven (tegen betaling) nadat zijn content online was gevonden. Of de student assistent die zijn content noemt op zijn portfolio-site (wat neerkomt op een soort van peer-review). Of de docent die naar het buitenland mag reizen om les te geven nadat een andere school zijn content had gevonden. Deze school wil nu samenwerken om de content te verbeteren en te verspreiden.

De presentatie en audiofile zijn hier te vinden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com