Organizing and Learning through Gaming and Simulation

isaga.jpg
Je kunt je afvragen waarom ik van het bestaan van deze conferentie niets wist (dat doe ik namelijk ook!) er staat immers een TU-logo op de conferentiesite (zij zijn namelijk sponsor). Maar via de TU heb ik nog niets gehoord. Wist overigens ook niet van het bestaan van ISAGA.

Maar goed, in juli is er dus een conferentie over learning through gaming and simulation en deze duurt een hele week. De sprekers zijn nog niet bekend – maar een soort van programma is er wel. Ook de kosten zijn bekend, 645 euro voor de hele week voor een niet-member. Als je een dag wilt gaan verschillen de prijzen per dag tussen de 125 en 200 euro.


Interessante materie lijkt mij, maar inschrijven doe je natuurlijk pas als je weet wie je als spreker voor je neus krijgt… en ik moet zeggen, als het programma nu nog niet bekend is (anderhalve maand voordat het moet plaatsvinden) ik mij daar een beetje zorgen om maak. Wel kun je kijken wie er een proposol heeft ingediend en welke daarvan zijn geaccepteerd. Maar deze knop valt niet meteen op, dus het duurde even voordat ik hem had gevonden.

Als ik op zoek ga naar Isaga vind ik meer informatie en lees ik de volgende aankondiging van het juli-symposium op de Edusite:

Het thema van de conferentie is ‘Leren door te doen’. Doel van de bijeenkomst is dat deelnemers elkaar dingen leren over gaming simulations en de manier waarop deze zijn ontworpen en toegepast.

Deelnemers worden daarom vooraf uitgenodigd zelf actief bij te dragen aan de bijeenkomst. Iedereen mag voorstellen doen over thema’s die aan de orde komen. De bijdrage van deelnemers kan uiteenlopend zijn: van het geven van presentaties tot het leiden van discussiebijeenkomsten en het spelen van games. Zolang de activiteit maar bijdraagt aan het hoofddoel: het krijgen van antwoorden op vragen die in de sessies aan de kaak worden gesteld.

Op 10 juli organiseert SURFfoundation een themadag, waar Hans Hummel van de Open Universiteit een lezing zal houden onder de titel ‘Gaming and the art of digital learning’, Igor Mayer van de TU Delft iets komt vertellen over leren in virtuele werelden, van Cyberdam tot Second Life, en Albert Angehern van het Franse CALT zijn visie geeft op leven lang leren en gaming didactiek.

Nu begrijp ik waarom het programma nog niet vaststaat. Maar helemaal snap ik het nog niet. Wordt op de dag zelf besloten wat ze gaan doen (spelen, praten, discussieren). En hoe past de SURFfoundation dag hier dan in? Ow ik zie nu dat zij samen dit organiseren.

Het zal duidelijk aan mij liggen (misschien ben ik nog niet wakker) maar ik snap er gewoon helemaal niets van. En zolang ik er niets van begrijp zal ik mij niet aanmelden (wellicht dat meer mensen er zo over denken). Is er een van de lezers die mij een OW ZIT DAT ZO moment kan bezorgen?

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com