PICNIC 2008 – de afsluiting

Vorig jaar kon ik niet naar PICNIC en door de verhalen die ik hoorde baalde ik daar best van (ook al was het tripje door de VS ook heel speciaal). Mijn verwachtingen waren daarom hooggespannen toen ik afgelopen donderdag naar de Westergasfabriek ging. Ik wilde mij laten onderdompelen in de nieuwste technologie en minstens 1 WOUW-moment beleven die dag. Nou dat WOUW-moment heb ik gehad, alleen niet bij het zien van nieuwe technologie of het bijwonen van een van de lezingen.

Nu heb ik mij prima vermaakt met Jan en Edwin en later ook Joost Geraets.

En natuurlijk heb ik leuke hebbedingetjes gezien die alles te maken hebben met RFID. Ideetjes die ik meeneem voor de inrichting van het Library Learning Centre in Delft.

De lokatie was ook werkelijk geweldig, mooie grote zaal waar alles werkte, zelfs de wifi (dat is toch wel eens anders). Maar ik ging gewoon niet naar huis met een heel voldaan gevoel. En toch, nu ik zo mijn verslagjes heb geschreven merk ik toch dat ik wel heel enthousiast ben. Misschien moest alles gewoon even bezinken. Ik denk overigens wel dat je voor PICNIC de volle 3 dagen moet uittrekken, 1 dag is net te weinig. Zeker als ik de verslagen bij Jan lees, dan denk ik, jammer dat ik dat nu weer heb gemist. Dus volgend jaar, 3 dagen naar Amsterdam. Kan ik mij al inschrijven?

5 thoughts on “PICNIC 2008 – de afsluiting”

 1. Hee Liesbeth,

  Het klinkt altijd een beetje flauw om te zeggen dat het eerdere jaren beter was maar in dit geval kreeg ik dat gevoel wel. Ik zag minder kunstzinnige dingen, de gebouwen lagen verder uit elkaar, waardoor het toch minder knus was en de sprekers lijken steeds meer op elkaar te gaan lijken en minder te verrassen met hun presentaties en presentatievormen.
  Vorig jaar wisselden we ook veel meer van zaal, zaten we ook in kleine zaaltjes etc. Op de een of andere manier kwam dat er nu minder van.

  Neemt niet weg dat ik Picnic nog steeds een van de meest frisse congressen/festivals vind en dat het leuk is om er te zijn. Ik denk wel dat het mijn laatste editie was. Weer tijd voor iets nieuws.

 2. @ Edwin,

  geeft niets hoor, het ene jaar is een symposium nu eenmaal beter dan het andere. Maar hopen dat ze niet ten onder gaan aan hun eigen succes. Nu zijn er niet veel vergelijkbare congressen, dus ik ben benieuwd waar je dan volgend jaar naartoe gaat 🙂

  M.

 3. Dank voor de uitgebreide verslaggeving van PICNIC. Ik zie mezelf niet zo gauw erheen gaan,dus de verhalen van anderen zijn wat mij betreft een cadeautje.

 4. Dag Liesbeth,
  “En natuurlijk heb ik leuke hebbedingetjes gezien die alles te maken hebben met RFID”?
  We hebben vanmorgen een gesprek gehad over RFID in combinatie met het LLC, dus ….. vertel !!!
  (Nieuwsgierige) Hans

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com