SURF Onderwijsdagen 2007 – 3 mannen over Second Life

Frans Feldberg (Vrije Universiteit Amsterdam), Igor Mayer (TU Delft) en Paul Dirckx (Fontys Hogescholen) gaven in deze dubbelsessie de geinteresseerden een kijkje in Second Life en het gebruik hiervan binnen het onderwijs.

Frans Feldberg ging tijdens zijn 15 minuten in op een project dat de VU, samen met de ABN-AMRO en een gehandicaptenorganisatie had gedaan (het goede doelen project, voor onderzoek naar de mogelijkheden van goede doelen binnen Second Life). Maar voordat hij hier aan toekwam eerst een korte inleiding over virtuele werelden, de huidige generatie jongeren en samenwerken via internet. Een van de onderwijsvisies van de VU is community of learners bouwen en dat hebben zij gedaan door middel van Second Life.

Hierna ging Igor Mayer in op de TU Delft binnen Second Life. Hij vewees hierbij naar het boek Spelend leren in Virtuele Werelden – bouwstenen voor online gaming in het hoger onderwijs (2007). Interessant in het verhaal van Mayer waren de ervaringen die besproken werden en die niet allemaal positief zijn maar als leerproces heel waardevol zijn.

Vervolgens liet Paul Dirckx de Second Life omgeving van Fontys zien. Hij vloog rond en praatte met anderen en gaf daarmee, voor hen die nog nooit in Second Life zijn geweest, een goede impressie van deze virtuele wereld.

Voor mij geen nieuwe informatie maar wel interessant om te zien dat alle drie de onderwijsinstellingen anders met Second Life omgaan en er alle drie op een eigen manier van leren.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com