Het team van UGame – ULearn tijdens open dag bij de TU Delft

Source: WikipediaAfgelopen donderdag en vrijdag stond de Technische Universiteit Delft in het teken van de open dag. Honderden kinderen uit 6 VWO (maar soms ook wel jonger, ik heb zelfs gesproken met een vader van een 13-jarige jongen die volgend jaar bij ons komt studeren!) kwamen een kijkje nemen op de verschillende faculteiten.

Ik had nog niet eerder een open dag meegemaakt en mij leek het een leuk idee om de bibliotheek tijdens deze dag in te richten als gamezone met games die gemaakt zijn op de verschillende faculteiten van de TU. Dit uiteraard in het kader van het UGame – ULearn project. Bij de voorbereidingen liep ik al vrij snel tegen een aantal problemen aan. De open dag wordt namelijk gehouden tijdens de tentamenperiode. Tijdens deze periode is het altijd erg druk in de bibliotheek. Een gamezone inrichten leek dus niet het meest handige om te doen. Toch wilde ik het enthousiasme van de faculteiten voor dit idee niet verloren laten gaan en ik zocht naar een alternatieve lokatie. Ook dit was makkelijker gezegd dan gedaan. Een mogelijke lokatie was de Aula maar hier werden alle ruimtes al gebruikt voor de open dag. Een faculteit dan misschien… en ja dan voel je hem al aankomen. Als je bij een faculteit zo’n gamezone in wilt richten willen de andere faculteiten ineens niet meer meedoen, want waarom dan wel bij de ene faculteit en niet bij de andere en iedere faculteit wil natuurlijk zoveel mogelijk studenten naar zichzelf toe trekken.

Het plan leek te mislukken totdat ik de kans kreeg om bij EWI (Electrotechniek, Wiskunde en Informatica) een standruimte in te richten. Een logische beslissing omdat ook studenten van deze faculteit meewerken aan onze game. En dat hebben wij dus gedaan. Maarja de open dag was tijdens de tentamenperiode en ook de TU-studenten die aan de game meewerken moesten tentamens maken. Gelukkig waren er voldoende andere studenten aanwezig om de stand te bemensen en hebben wij twee leuke dagen beleefd.

Creative Commons License photo credit: moqub

Op donderdag was het iets rustiger dan op vrijdag. Maar door het verplaatsen van het lunchbuffet moesten alle geinteresseerden op vrijdag wel langs de informatiemarkt lopen. En dan hebben games toch wel een aantrekkingskracht. Naast de UGame – ULearn stand stond namelijk Rafael Bidarra met een stand van het MKT4 onderdeel van de opleiding Informatica. Voor dit vak maken studenten van de TU Delft in samenwerking met de HKU games. En op deze stand konden deze gespeeld worden. Wil je weten hoe fanatiek sommige studenten dan worden kijk dan even in de Flickr set die ik van deze open dagen heb gemaakt.

Wat ik heb geleerd van de open dag:

  • studenten en aankomend studenten wilen graag iets doen tijdens een open dag, het inrichten van een gamezone is dus helemaal geen slecht idee
  • als je op een stand staat is het handig om allemaal hetzelfde gekleed te gaan, de UGame -ULearn t-shirts zorgde ervoor dat wij makkelijk aanspreekbaar waren
  • een stoel is fijn als je een hele dag moet staan
  • mooie vormgeving maakt een stand aantrekkelijk
  • en het is gewoon ontzettend leuk om met aankomende studenten te praten, zeker als zij dan horen dat de bibliotheek…. een game laat maken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com