UGame – ULearn – een laatste update


Creative Commons License photo credit: rochelle, et. al.

Nog een paar nachtjes slapen… en dan is het zover, het symposium Gaming & New Literacy – Skills for the Future. De afgelopen dagen zijn de laatste puntjes op de i gezet, is de aankleding voor de Aula geregeld, zijn de cadeautjes voor de sprekers en deelnemers besteld en is de catering op de hoogte gesteld van onze wensen.

Het is nog steeds mogelijk om in te schrijven (dat kan zelfs tot op de dag zelf aan de inschrijfbalie) op www.ugame-ulearn.com. En er hebben zich al veel mensen ingeschreven. Voor de workshop Gaming for Dummies op 4 maart, zelfs zoveel dat wij hebben besloten deze twee keer te organiseren. Een keer in de ochtend, speciaal voor 4U bibliotheken, en ‘s middags voor alle andere deelnemers. Ik kijk nu al uit naar deze workshop. The Game Syndicate zal ‘s morgens ongeveer 20 gamekasten naar binnen rijden en wij vullen deze set aan, met door Nintendo geleverde (jaja het is gelukt!) DS’en Lights. Maar natuurlijk is het niet alleen deze workshop die de dag speciaal maakt, ook de andere workshops zijn de moeite waard en ik mag overal rondkijken en de sfeer proeven.

Op 5 maart is dan de lezingendag. En hebben wij voor deze dag een demomarkt samengesteld. Het allerleukste vind ik dat “mijn studenten” ook een stand hebben. De posters en filmpjes die zij de afgelopen dagen hebben gemaakt zijn zo ontzettend mooi geworden. In de folder die zij uitdelen vertellen zij over het project en de game die zij maken. Ik ben enorm trots op ze. Als je 5 maart komt spreek ze dan aan, vraag naar de ervaringen, ik weet zeker dat ze dat hartstikke stoer zullen vinden.

Dus wat moet er nu nog gebeuren – behalve afwachten tot het eindelijk dinsdag is. Zondag haal ik samen met Jaap en Erik, Jenny Levine op van Schiphol en maandag Birgitte Tufte. En dat is het eigenlijk wel. Alles is geregeld, als ik nu nog iets vergeten ben, is het gewoon te laat.

Wat mij de afgelopen maanden is opgevallen is dat iedereen die wij spreken enorm enthousiast is over het project. Wat ik erg fijn vind is dat de NVPI ons project ondersteund en dat Nintendo ook meehelpt door het uitlenen van materiaal. En ik ben erg blij met alle hulp die ik van collega’s heb gekregen.

Het wordt gewoon een feestje 4 & 5 maart en ik hoop dat jullie er allemaal bij zijn!!

5 thoughts on “UGame – ULearn – een laatste update”

 1. Heel veel succes en plezier!!!! ik hoop op een vervolg, dan kan ik er waarschijnlijk wel bij zijn.

 2. Dank je wel….! Ik vond het Waaaauuuw!
  http://blogger.xs4all.nl/ritanila/archive/2008/03/06/358895.aspx

  Zeker inspirerend voor collega’s, ik hoop dat het mijn evangelisatiewerk ook wat eenvoudiger maakt. Als je binnen een organisatie iets zegt… komt het toch minder over dan dat internationale grootheden hetzelfde beweren.
  Raar maar heel erg waar.

  Als je binnen een organisatie al jaren zelf aan het pilotten en proeftuinen bent, is dat toch wat anders dan dat er ongeveer hetzelfde in the USofA gedaan wordt;-)
  Raar maar even waar.

  En verder zal het een zaak zijn van een lange adem. Internet kwam er ook na lang zuchten en steunen. Afijn, ik heb er niets op tegen om nog een tijdje door te pilotten. Soms is dat misschien nog leuker ook;-)
  Niet raar, wel waar.

  Rita Niland

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com