WebMynd

WebMynd is een firefox extensie waarmee je je surfgeschiedenis kunt visualiseren. Of zoals ze het zelf zeggen:

WebMynd visual search lets you fly through a visual history of your websurfing. It is like a time machine for the web. Just hit rewind, you will never lose track of what you have seen on the internet.

OF

WebMynd creates a personal internet archive where you can keep the things you have seen on the internet and find them again using visual and full text search.

Nadat je de extensie hebt geinstalleerd krijg je een opnamebutton onder in het browserscherm te zien. Hiermee kun je de sites die je wilt bewaren opnemen. Een kopie van de sites die je bezoekt worden op de harde schijf van de computer bewaard en er wordt een tekst naar de WebMyndserver gestuurd. Dit laatste wordt gedaan om de informatie te kunnen indexeren zodat je deze later eenvoudiger terug kan vinden.

Nu dacht ik dat WebMynd niet aanstond en was ik lekker aan het browsen. Oeps, nu werd alles ineens opgenomen en kan ik het nakijken in een grid die ik kan doorzoeken. Even opletten dus wanneer WebMynd wel en niet aanstaat of van te voren tegen WebMynd zeggen welke pagina’s echt nooit opgenomen mogen worden, geen idee hoe maar het schijnt te kunnen.

Naast het opnemen doet WebMynd nog iets en dat is extra knoppen toevoegen in de resultatenpagina van Google. Deze knoppen geven het resultaat van de zoekvraag in WebMynd en Delicious weer. Of dit handig is weet ik niet. Misschien is het wel heel storend dat de halve pagina wordt gebruikt door andere zoekresultaten dan die van Google.

Nu in de plugin makkelijk te de-installeren dus als hij je niet bevalt gooi je hem zo weer weg. En misschien doe ik dat ook wel. Ik vind de visualisatie mooi en misschien ook wel handig. Maar het idee dat er opgenomen (uiteraard alleen als ik op de knop opname druk) wordt zonder dat ik ergens een username of wachtwoord heb ingevoerd… wat gebeurd er allemaal met die data. Wordt die echt alleen maar gebruikt om de zoekresultaten te indexeren? En wie ziet mijn grid allemaal? Alleen ik, iedereen? Over privacy wordt wel iets op de WebMynd website geschreven en natuurlijk zullen ze nooit je IPadres of persoonlijke informatie doorgeven aan derden. Maar of ik dat zomaar blind vertrouw, ik denk het toch niet. Conclusie, leuk om even mee te spelen en dan heel snel weer van de pc afhalen. En dat ga ik nu dus ook doen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com