De duizendste post is voor de Poken

Op 8 december 2004 schreef ik mijn eerste post en nu, iets meer dan 4 jaar later is nummer 1000 aan de beurt. Een bijzondere en daarom ook een bijzonder onderwerp; de Poken. Want iets meer dan een week geleden wist ik niet eens wat het was en vandaag de dag lijkt iedereen het er over te hebben. Bijzonder dus weer hoe snel een buzz kan gaan.

poken_bigbanner

Ik nam mijn Poken van de week mee naar kantoor en collega’s moesten of heel hard lachen of keken mij glazig aan. Er was zelfs een collega die mij vertelde dat op het schoolplein haar kids en vriendjes allang aan het Pokenen waren…. nu lijkt mij dat sterk maar ik heb het voor kennisgeving aangenomen.

Ik las voor het eerst over de Poken op twitter en klikte door naar de Gadgets en onderwijs blog van Annet. In no time had ik via twitter mijn Poken besteld bij jillesdotcom en een paar dagen later werd hij door de postbode bezorgd. Een dag na de eerste post van Annet schreef zij er nog een, met meer uitleg over hoe het nu precies werkt. Of kijk dit filmpje, dan begrijp je het ook direct.

Marketingfacts schreef ook al over de Poken en ook Frankwatching en Bright. En of het nu een hype is of iets dat langer blijft voor mij is de Poken geweldig. Hoef ik tenminste niet langer visitekaartjes handmatig over te typen in Outlook om zo gegevens van de mensen die ik ontmoet niet kwijt te raken.

Op de kaart van Nederland is te zien waar Pokengebruikers zich bevinden en als je wilt connecten is de Poken Hyves misschien een interessante plek om even rond te kijken. Foto’s zien van de Poken en van meetups die georganiseerd worden, kijk dan even op Flickr.

Wie onder andere ook al schreef over de Poken: DigiCMB (hier en hier), Karin Winters, Essen2punt0 en het Meisje van de Slijterij.

Volgende week bij de bibliotheek2.0Meet.Ning hoop ik andere Pokenfans te ontmoeten want vooralsnog is mijn poken erg leeg!

4 thoughts on “De duizendste post is voor de Poken”

 1. Voor de iPhone vrienden en Apple lovers:
  download en gebruik Fliq ( iPhone APP). Daarmee kan je ook ‘ Poken’.
  Hoef je niet nog een apparaatje mee te slepen.

 2. Ik kijk elke dag in de brievenbus dus wie weet kan ik volgende week ook meedoen met de hype! Gefeliciteerd met je 1000ste post, geweldig!

 3. @Jeroen,

  ik ben een Macfan maar een Iphone heb ik (nog) niet. En de Poken is dusdanig klein dat hij gewoon in mijn tas past 🙂

  @Kattebelletje,

  als jij hem ook hebt moeten we maar een keer elkaar ontmoeten anders kunnen we hem nog niet uitproberen.

  M.

 4. pokens4U.NL ! Bestel je digitale visitekaartjes goedkoop en snel!

  Je kan ze hier bestellen voor €13,95 p.s. Andere websites die ze goedkoper aanbieden hebben ze vaak niet op voorraad, of

  de acties zijn voorbij/prijzen verhoogd.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com