Fraai Magazine

Afgelopen week werd ik getipt over een nieuw online magazine FRAAI genaamd. En toen ik op de website even een kijkje ging nemen begreep ik er niet veel van. De magazine is namelijk niet af en er doorheen bladeren kan helemaal niet. Op de website lees ik het volgende (moest ik wel even voor naar beneden scrollen)

FRAAI is a free online magazine on inspiring the creatives of the world. It is published four times a year, and regularly updated during each quarter. Each issue has its own theme, with the contents residing around this theme. So start flipping pages and get those creative juices flowing.

Dus bijna elke week wordt het magazine aangevuld. Dat is wel een manier om lezers aan je te koppelen door ze elke keer terug te laten komen om te zien of er al iets nieuws is. Maargoed je kan je abonneren op de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden. Je vraagt je dan af wat er mis is met een rss-feed. Zeker als je ziet dat deze pagina is gebouwd met WordPress (inclusief CC-licentie) en dat er koppelingen zijn naar Flickr en Coroflot.

Op Flickr heeft FRAAI dus een account. En wat zij daar doen is wel weer interessant te noemen. Mocht je content voor het magazine hebben dan kun je het in deze pool plaatsen. De redactie kijkt dan of het geschikt is om te plaatsen. Maar blijkbaar durft er nog niemand zijn content te plaatsen (of het blad is nog te nieuw) want vooralsnog staan er alleen maar afbeeldingen van de pagina’s van FRAAI zelf.

Ook maakt FRAAI gebruik van Coroflot, een website waar je portfolio’s kan plaatsen. Inmiddels zijn hier al meer dan 90.000 portfolio’s te vinden dus mocht je nog eens inspiratie op willen doen, neem dan hier een kijkje. En zeker als je op zoek bent naar een (industrieel) vormgever, je kan hier namelijk ook zoeken op afbeeldingen en in contact komen met de mensen achter de portfolio’s. Als je zoekt op Nederland als locatie vind je ongeveer 600 vormgevers die bij Coroflot een portfolio bijhouden. Leuk!

Dus FRAAI, leuke poging maar het is het nog net niet helemaal wat mij betreft.

Met dank aan: Sak van den Boom

Update 26 mei 2008
vanavond in de mail een bericht van een van de redacteuren van FRAAI. Blijkbaar heb ik de site niet goed begrepen en te snel mijn conclusie getrokken. Door het magazine bladeren is namelijk wel mogelijk (ik zag het gewoon niet en om mij en anderen tegemoet te komen staan er nu pijltjes in de pagina’s – veel duidelijker voor mij in ieder geval dus dank!). Ook staat er boven de pagina een tekst (stond er al eerder maar ook dat was mij niet opgevallen) naar de visual index. Hierop klikken geeft een overzicht van de pagina’s in de magazine. Ik zal de redacteur mailen dat ik mijn tekst op verzoek heb aangepast. Nu doe ik dat niet altijd maar in dit geval heb ik niet op zitten letten en dat wil ik hier ook wel toegeven. Bij deze. En dan zal ik de redacteur meteen vragen om volgende keer een comment achter te laten omdat dat juist zo heerlijk is aan web 2.0 en het hebben van een weblog.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com