Kubus te koop

Sinds vandaag staat onze kubuswoning te koop op funda. Een kubuswoning is een bijzondere woning en vaak krijg ik dan ook de vraag, is het niet onhandig die schuine muren. En ik kan zeggen, dat is het helemaal niet! Er zijn een aantal rechte muren om kasten tegenaan te plaatsen (we hebben gewoon alle meubels uit ons oude huis meegenomen) en onze kubus is ook nog een uitgerust met een enorme inbouw boekenkast in de woonkamer.

Piet Blom ontwierp deze woningen die in de jaren ’80 van de vorige eeuw zijn gebouwd. Zijn ontwerp deed denken aan een boom, de kubuswoningen worden daarom ook wel het Blaakse Bos genoemd. Blom wilde een “dorp” in de grote stad ontwerpen waar verschillende functionaliteiten een plek zouden krijgen, zoals winkels, een plein om te spelen en wonen boven het plein. En dat is gelukt. Omdat de wandelpromenade boven de weg loopt is er een oase van rust gecreëerd.

De kubus heeft drie woonlagen. Wikipedia schrijft:

In de kubuswoning van Blom zitten drie woonlagen: onderin het zogenoemde straathuis met de keuken en de woonkamer, tussenin het hemelhuis met ruimte voor studeer- en slaapkamers, en bovenin de loofhut, een driezijdige piramide met plaats voor een serre, een balkon of een bescheiden tuintje. In de zeshoekige kolom waarop de woning rust, bevinden zich de entree en het trappenhuis.

Zo hebben wij de eerste woonlaag ook als woonkamer en keuken ingericht.

Het fijne aan de kubus is dat er veel ramen in zitten zodat je van alle kanten lichtinval hebt en leuke doorkijkjes naar de promenade en straat beneden.

De keuken hebben wij er twee jaar geleden in laten zetten door Bruynzeel. Uiteraard is de keuken op maat gemaakt.

Op de tweede woonlaag hebben wij een grote slaapkamer met ruime inloopkast en een kleinere slaapkamer. Ook is de badkamer op deze woonlaag te vinden. Op de derde woonlaag hebben wij een tweede woonkamer ingericht waar je uitzicht hebt op onder andere de Willemsbrug.

Eind vorig jaar heeft de Gemeente Rotterdam de kubuswoningen uitgeroepen tot Gemeentelijk Monument en daarmee zijn de woningen het jongste monument van Rotterdam geworden.

Wonen in een kubus betekent wonen in hartje centrum van Rotterdam, winkels en horeca op loopafstand en de bibliotheek als buren. Ook ben je in een paar minuten op station Blaak, waar tram, metro en treinen vandaan vertrekken.

Interesse in wonen in een kubus, neem dan contact op met makelaar Langejan.

One thought on “Kubus te koop”

  1. Wat leuk dat jij daar woont/ woonde! Wij waren enkele geleden in het Stayokayhostel in de kubuswoningen en ik vond het er geweldig! Succes met de verkoop!

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com