Mac of Windows, duur of minder duur

IBookImage via Wikipedia

Thuis gebruik ik mijn iBook zoals anderen een vaste pc gebruiken. Er is gewoon geen ruimte voor een bureau met een pc met groot beeldscherm en dus zit ik aan de eetkamertafel met een laptop. En dit is niet erg, alleen is mijn twee jaar oude iBook een beetje sloom, een beetje klein en een beetje…. op. Nouja op, voor congressen is zij prima te gebruiken, alleen om er nu uren aan te werken, nee dat is niet optimaal. En dus kijk ik naar iets nieuws.

Het liefste wil ik een MacBookPro maar jeetje die zijn niet echt goedkoop. Een vergelijkbare windowsmachine koop je al voor minder dan de helft. En tsja dan is de keus snel gemaakt (maar waarom kan ik geen OSX op een windowsmachine draaien, andersom kan het toch ook). Ik kijk dus in alle folders, in alle webshops naar een windowslaptop met een 17″ scherm. En dan kies ik een Dell, een Asus, een…. geen idee. Er zijn vast bloggers die niet zo macminded zijn en die een windowsbak hebben en van hen wil ik graag weten, wat heb jij gekocht, ben je tevreden of zou je liever toch iets anders gekozen hebben? Ik hoef de laptop niet mee te sjouwen, hij komt gewoon op de tafel te staan of bij mij op schoot als ik voor de televisie hang en mijn rssfeeds lees. Hoe zwaar de laptop is maakt dus niet uit. Voor de dingen buiten de deur neem ik gewoon mijn iBook mee. Batterijleven is dus ook niet zo belangrijk. Maar waar let jij op bij de aanschaf? En heeft een bepaald merk de voorkeur? Ik ben heel erg benieuwd!!

4 thoughts on “Mac of Windows, duur of minder duur”

 1. Waarom niet in de US een pro gekocht? Had toch bakken met geld gescheeld.
  Met wat geregel heb ik (snob) een mba uit de US laten overvliegen. Ok, t is niet waar jij naar op zoek bent en ze mac’s blijven dan nog steeds duurder dan een windowsbak.
  Maar het verschil is al een stuk minder.

  Ben benieuwd met welke laptops de pc-kenners aan komen zetten.
  :o)

 2. Vaak maakt het niet zo heel erg veel uit. In de meeste laptops zit dezelfde apparatuur. Ook de intel processor die in een macbook is is dezelfde processor als die in een laptop van Dell, Asus, Medion, Acer, Sony etc zit.

  Ik denk dat je voor jezelf het beste na kan gaan welke specificaties je nieuwe laptop minimaal moet hebben en hier de beste aanbieding bij moet zoeken.
  Het type maakt niet zo heel erg veel uit. Ik hoor van verschillende merken allemaal verschillende verhalen. Zowel positief als negatief (ook van de mac overigens).

 3. @Moqub,
  Ik vervang mijn laptop regelmatig omdat gamen nu eenmaal vrij zware eisen stelt. Mijn aanpak is heel simpel: ik definieer mijn eisen (snelheid, grafische kaart, opslag, communicatiemogelijkheden) en ga naar de winkel. De goedkoopste die aan mijn eisen voldoet neem ik mee. Die aanpak heeft tot nu toe altijd gewerkt: ik kan niet zeggen dat het ene merk beter werkte dan het andere.
  Wat betreft OSX en Windows: je kunt inderdaad geen osx op een windowspeecee draaien maar omgekeerd vind ik ook geen genoegen. Als je een windows virtueel draait wordt osx erg traag. En als je bestanden zowel in osx wilt openen als in windows moet je wel heel erg je best doen. Ik hoop dat er ooit nog een echte oplossing komt!

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com