Memolio

Na de Moo visitekaartjes, die je heel handig met Flickr foto’s kan laten maken bestaat er nu iets nieuws: Memolio. Met Memolio kun je eenvoudig kleine fotoboekjes maken die je online (of offline) aan vrienden, familie of zakenrelaties kan laten zien. Memolio is een product van een Nederlands bedrijf.

Je hebt de mogelijkheid om 24 foto’s te selecteren voor jouw Memolio album. De eerste 12 foto’s worden op de voorkant getoond. De Memoliator (waar je het album mee maakt) is volledig webbased zodat je geen software hoeft te downloaden. Ook het drag-and-drop principe werkt handig als je de volgorde van de foto’s wilt aanpassen.

Als het album klaar is kun je deze eenvoudig embedden in je weblog of laten afdrukken (103mm x 62mm x 5mm).

De Memolio’s die al door anderen gemaakt zijn kun je ook gebruiken, zoals ik hierboven heb gedaan (maar wat niet helemaal goed werkt omdat de code blijkbaar niet mee wil werken, je zou dus een album moeten zien*/**). Om Memolio uit te proberen kun je een tijdelijk account aanmaken. Hiermee kun je dan 3 albums maken die 90 dagen beschikbaar blijven. Een volledig lidmaatschap betekent dat je voor elk gedrukt album je 10 online albums mag aanmaken. Een album laten afdrukken kost 14,99 euro. En het is mogelijk voor anderen om jouw album te kopen. Uiteraard kan dit alleen maar bij de publieke albums.

Ik heb meteen al visioenen van mogelijkheden voor de bibliotheek. Een album met afbeeldingen van het gebouw en de inrichting voor nieuwe gebruikers, een album voor de accountmanagers met alle nieuwe producten en projecten van de bibliotheek, een album voor elk nieuw project met meer informatie en een foto van de projectleider, een album per afdeling als een soort smoelenboek, etc. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Met dank aan: Springwise

* – na commentaar de embedcode nogmaals copy-paste van de website, even testen of het nu wel werkt. En het werkt nog steeds niet. Op de een of andere manier wordt de volgende code:

<script src=”https://www.memolio.com/scripts/embed/embed.js?uuid=ae7833c0-6681-4104-8061-1b9b741861ac” name=”memolio_embed”></script>

gewijzigd door WordPress en wordt de name=”memolio_embed” verwijderd waardoor de code het niet meer doet. Omdat ik nu even niet weet hoe dit op te lossen laat ik het even zo. Het ligt dus niet aan Memolio!

** Memolio heeft het opgelost (zie comments) en nu werkt het dus gewoon wel!

6 thoughts on “Memolio”

 1. Hi Moqub,

  Bedankt voor je leuke blog over memolio. Ik heb even gekeken naar je commentaar dat het embedden niet werkt. Als ik in je code kijk zie ik dat je uit de script tag name=”memolio_embed” hebt weggehaald. Als je dat doet werkt het inderdaad niet meer. Dus in je code staat:

  Terwijl het moet zijn:

  Groet,
  Wouter

 2. Hi Lies, Ik ben ook meteen enthousiast! Wilde ‘m meteen doormailen aan Renske, maar ik zie geen AddThis meer op je blog, die had je toch eerst wel??

  GR, KC

 3. @ Karin,

  nope die knop is verdwenen. Ik zal Renske even tippen dat dit leuk is ๐Ÿ™‚

  M.

 4. Hi Moqub,

  Zoals je kunt zien hebben we de script code aangepast zodat het name attribuut niet meer nodig is. De memolio toon inmiddels in deze pagina.

  Groet,
  Wouter

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com