Mijn mond viel wagenwijd open

Vanavond in de leugen regeert een boze mevrouw. En dat zij terecht boos is blijkt al snel. Tegenover haar de eindredacteur van de wereld draait door. Afgelopen week is hierin een “grappig” filmpje te zien van de familie van de mevrouw, van een feestje, met daarin de afbeeldingen geplaatst van drie topcriminelen, alsof zij op visite zijn.

De mevrouw is erg boos, omdat de foto van de familie die op internet te vinden is, is gebruikt zonder toestemming of medeweten. En dan de reactie van de eindredacteur… een beetje lacherig, alsof de mevrouw zich zit aan te stellen. De commentaren van de “commentators” is helemaal te dol. Een meneer, van wie ik de naam niet weet, stelt het als volgt. Als je een foto online zet kun je er op wachten dat deze ergens een keer opduikt op een manier die niet wenselijk is.

En daar valt mijn mond werkelijk van open. Ben je vogelvrij als je een foto van een feestje op een eigen website, of desnoods op Flickr zet? Mag een televisieprogramma die foto zomaar gebruiken en daar criminelen in plakken en jou daarmee associeren met topcriminelen? Is een excuus van de eindredacteur voldoende als jij op straat wordt nageroepen als crimineel?

De mevrouw vond van wel. Zij nam genoegen met een zoen en een excuus. En de belofte dat de eindredacteur er alles aan zou doen om het filmpje van internet te verwijderen. Maar als de redactie niet een reageert op een email van deze mevrouw dan stel ik mij van de belofte van de eindredacteur niet veel voor. Het is goed dat ik die mevrouw niet ben, ik was niet zo aardig voor ze geweest.

2 thoughts on “Mijn mond viel wagenwijd open”

  1. Ik ga er even vanuit dat je weet dat het antwoord op de vragen die je stelt over “mag dit?” een heel duidelijk NEE is, maar als je dan besluit aan een programma als de leugen regeert mee werkt om je “klacht” voor de camera te bespreken dan gaat het je waarschijnlijk inderdaad meer om dat publieke “excuus” dan wat anders.

    Met andere woorden: ik neem aan dat jij niet aan het programma had willen meewerken maar gewoon een advocaat in de arm had genomen.

  2. @ Pierre,

    als…. dan had ik het niet op deze manier aangepakt. Maar toen ik het stukje schreef was ik vooral verontwaardigd vanwege de uitspraken van de man… als je foto’s online zet dan kun je dit soort dingen verwachten. Mag hopen dat Fransisco van Jole er nog een keer in zijn stukje bij de leugen regeert op terug komt.

    M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com