Moodstreams

op 27 maart 2007 hoorde ik twee mannen van de KRO praten over plannen die ze bij die omroep hadden. Een ervan was het opzetten van een toen nog nieuwe werkelijkheid. Ik schreef toen:

Maar ook “moodstreams” horen bij deze nieuwe werkelijkheid. De gebruiker kan door middel van het kiezen van een mood een digitaal-luister-kanaal openen met fragmenten van muziek of interviews.

Vandaag wordt er op Frankwatching aandacht aan de Moodstreams besteed. Omdat nu, na een jaar online zijn, Moodstreams 2.0 werkelijkheid is.

Moodstreams gaat erom dat je naar muziek kan luisteren die voldoet aan de mood die jij op dat moment hebt. Je kan kiezen uit een van de acht moods waaronder blij, boos, romantisch, uitzinnig, hyper, depri en relaxed. Als niet duidelijk is in welke mood je bent, kun je een moodtest doen om zo te bepalen waar je naar wilt luisteren. Ik kies voor de mood Depri en krijg Tracy Chapman met Fast Car. Nu staat deze ook op mijn iPod en ik heb dit nummer niet eerder als depri bestempeld. Maargoed het jammere van moodstreams is dat je niet kan skippen en dus verplciht bent om een nummer helemaal te luisteren. Of je moet tussentijds kiezen voor een andere mood.
Het 2.0 aspect aan de site is dat je je moodstream ook kan importeren in Hyves door het kopieren van wat tekst.

Nu staat er op de site een knop om kaarten te winnen voor een congres. En ja ik houd van gratis dingen en ook van winnen. Dus ik vul netjes alles in, kan ik het formulier niet versturen. Klik op de knop verzend …. en dan niets!

Overigens is mijn wordpress editscherm compleet om zeep en kan ik alleen nog maar in html mijn tekst intypen. Ik denk dat dit komt door de Zemata plugin (die het overigens niet meer doet). Eerst die maar even uitzetten om te kijken of dat het probleem is. Ik vind een WYSIWYG editor toch wat fijner dan plain html.
Update – ongeveer 2 minuten later. Het uitzetten van de Zemanta plugin maakt geen verschil. Ik heb dus nu echt een update van WP nodig. Gelukkig is die gister uitgekomen.

One thought on “Moodstreams”

  1. Als je naar een congres van Zucchero wilt, dan lijkt me ook lastig doet ie bij het verzenden lastig doet.;)

    Voor zover ik weet speelt dat verzendprobleem ook niet meer.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com