Nieuwe tijdschriften

De laatste dagen lees ik veel over nieuwe tijdschriften, zoals de eenmalige uitgave Maarten! van het Historisch Nieuwsblad dat op 3 juli verschijnt of de tegenvallende verkoop van DINAND. Maar ook lees ik over een nieuw blad Re.public voor hen die bij de overheid werken en op zoek zijn naar een nieuwe baan, tenminste volgens Customer Media. Als ik dan op zoek ga naar dit nieuwe tijdschrift (lijkt mij namelijk wel interessant, niet omdat ik op zoek ben naar een nieuwe baan, maar omdat het over werken bij de overheid gaat, dat doe ik tenslotte ook, toch?) kom ik uit bij de website republic.nl.

De website ziet er lekker fris uit. Weinig navigatie (houd ik van) maar veel ruimte voor reclame (jammer). Ook zie ik dat als je je voor 1 juli aanmeldt als re.Member een Apple MacBook kan winnen (yes!). Dus ik klik door naar de aanmeldpagina en lees de voorwaarden (waarom eigenlijk?) en zie dan dit:

re.Public is het medium voor hoogopgeleide ambtenaren en biedt je inspiratie en kansen om te werken aan een beter Nederland maar ook aan je eigen carriere en netwerk.

maar ook:

Uitgezonderd zijn personen werkzaam in de zorg- en onderwijssector.

Ow….. maar hoe weten zij nou dat ik bij een onderwijsinstelling werk als ik mijn prive mailadres opgeef?

En onderaan de voorwaarden staat dan:

Voor een gratis abonnement op het magazine komen ook in aanmerking personen met een voltooide hbo- of academische opleiding (studenten vanaf één jaar voor afstuderen) met een interesse voor een carrière bij de overheid. U ontvangt het magazine dan één jaar gratis.

Snap jij het nog? Als ik bij een onderwijsinstelling werk val ik buiten de doelgroep en moet ik 149 euro betalen voor een jaarabonnement. Ben ik geinteresseerd in werken bij de overheid en ben ik afgestudeerd aan een hbo of wo opleiding dan krijg ik het tijdschrift een jaar gratis…. Dus wat is het nou, mag ik mij nu wel of niet aanmelden? Eigenlijk wil ik het niet eens weten en die MacBook hoef ik ook niet te winnen, alhoewel het wel leuk zou zijn.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com