To go or not to go – that’s the question

Een groot nadeel van de zomervakantie vind ik dat iedereen vraagt of je nog weg gaat, waarheen je gaat en voor hoe lang. En om dan, als je zegt niet van vakantie te houden, heel raar te kijken. Nog raarder kijken mensen als je zegt in Nederland te blijven. Alsof vakantie, als je niet naar een ver land gaat, geen vakantie is.

Ik hou gewoon niet zo van op vakantie gaan. Ik vind een stedentripje wel leuk, een paar dagen weg ook. Maar ik ben ook gewoon graag thuis. Beetje rommelen, beetje lezen, beetje opruimen, beetje computeren en soms een beetje vervelen.

Maar als ik die vreemde blikken van collega’s dan zie als ik vertel dat ik misschien wel drie dagen naar Ameland of naar Drente ga dan vraag ik mij toch af – is het raar om niet op vakantie te gaan? En zo nee, hoe ga je dan om met al die vragen van mensen die wel ver zijn geweest en na 5 weken weer terug komen op het werk?

9 thoughts on “To go or not to go – that’s the question”

 1. Gelukkig! Er zijn er nog ๐Ÿ™‚
  Al mijn collega’s zijn echte reizigers, d.w.z. ieder jaar zeker 1 reis naar het buitenland. Dat ik al 3 jaar niet op vakantie ben geweest (ook niet in het binnenland), dat baart hun echt zorgen ๐Ÿ™‚ want als 26jarige moet je toch wel de drang hebben om de wereld te verkennen. Nou ik voel die drang dus echt niet, heb momenteel al genoeg te verkennen in de kleine wereld rondom me ๐Ÿ™‚
  En wat is het heerlijk om een dagje je lekker te vervelen! Geef mij maar twee weken lekker in mijn eigen appartementje om even mijn vriendje te verwennen (en andersom natuurlijk)!
  Enjoy the holiday!

 2. Dat ken ik: ben je blij dat je niet in de tropenhitte rond hebt hoeven te sjouwen, denken zij dat je jaloers bent!

 3. @ allemaal,

  wat fijn dat ik niet de enige ben (soms kun je dat echt denken). Geniet allemaal maar van de rust, ook al is die gewoon lekker thuis ๐Ÿ™‚

  M.

 4. Ik ben ook een verwoed thuisblijver.
  Dat heeft alleen maar voordelen volgens mij.
  Je mist wel small-talk onderwerp nummer 1: waarheen-hoelang-accomodatie-vervoer-natuurofstad en Het Weer Daar.
  Maar in september gaat het weer over dingen
  waar ik ook over mee kan praten (en Het Weer).

 5. vakantie betekent toch ontspannen. en dat doet iedereen toch op een andere manier. geef mij maar twee of drie of vier weken strand, zon en boeken… liefst op verschillende plekken. maar als iemand liever thuis blijft – wat is daar nou mis mee? fijne vakantie gewenst!

 6. @ Wim,

  je hebt helemaal gelijk. Ontspannen doen we allemaal op onze eigen manier. De boeken dat hebben wij allebei. Zon en strand hoeft van mij niet zo. Ik vind het weer zoals het nu is heerlijk. Wel warm maar ‘s nachts koud genoeg om lekker om mijn dekbed te kruipen. Jij ook fijne vakantie, waar die ook naartoe zal gaan. Tot snel!

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com