Inspiratie tijdens het thuiswerken

Mensen die mij kennen weten dat ik een groot fan ben van thuiswerken. En dus vond ik het geen probleem om mijn nieuwe baan bij de Koninklijke Bibliotheek te beginnen tijdens de lockdown. Collega’s ontmoeten via Teams werkt namelijk ook heel goed. En als we straks weer naar kantoor kunnen dan geven we elkaar wel een hand (of niet) en drinken we samen een kop thee (dat zeker wel).

De afgelopen vijf weken liet ik mij, tijdens dit thuiswerken, inspireren door interviews in een serie die als titel hadden:

BEYOND THE HORIZON – A collection of inspiring talks from international thought leaders and industry experts.

Libraries Evolve zat achter deze programmering van bijzondere gesprekken.

In het eerste gesprek interviewde Isobel Hunter (CEO of Libraries Connected) schrijver van het boek Palaces for the people Eric Klinenberg.
Het ging over sociale infrastructuren en fysieke plekken en hoe de bibliotheek hier onderdeel van is en een belangrijke rol in heeft.

Denk aan: open society, democratic culture, civic spaces.
Maar ook aan: inclusie en open access.

Erik Boekesteijn werd geïnterviewd door Nick Poole (CEO of CILIP) in een gesprek over innovatie en piraten.

Marie Østergård (Director at Aarhus Public Libraries and Dokk One) sprak met Stuart Hamilton (Head of Libraries Development at LGMA, Ireland) over bibliotheken als democratische plek en de bibliotheek als een community hub. Momenteel denken zij na over de activiteiten die zij organiseren met als uitgangspunt we annuleren niets. En hoe ga je het dan doen?

David Lankes zag ik laatst al eerder in een gesprek over Openbare Bibliotheken 2030. In het gesprek in deze serie met Sue Williamson (Director of Libraries for Arts Council England) ging het om de holistische aanpak om communities te helpen en de bibliotheek als educator omdat het om leren en kennis gaat.

we are not just the book people
we are the learning people

En de laatste deze serie is het gesprek van Nina Simon (community involvement innovator, Spacemaker & CEO of OF/BY/FOR ALL and author of The Participatory Museum and The Art of Relevance) en Daniel Clark (Creative Director at Libraries Unlimited). Nina weet het op zo’n heldere manier uit te leggen als het gaat over inclusie en het connecten met de community. Een abosulte MUST-see! En ook het framework dat zij maakten voor deze bijzondere tijd, van intern/extern en lange termijn/korte termijn.

long term is critical is you want to make change

Het interview duurt telkens een half uur en daarna worden er vragen vanuit de kijkers beantwoord. De ene keer zijn die vragen interessanter dan de andere keer dus als je een half uur over hebt, kijk je alleen de interviews. Tijdens het thuiswerken de beste manier om weer even energie op te doen en geïnspireerd te raken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com