Geen educatieve blogs in Nederland

Volgens About:Blank wordt er in het onderwijs weinig gebruik gemaakt van weblogs. En dus geven zij een Amerikaans voorbeeld en vragen zich af of wij Nederlanders het medium blog gewoon niet vertrouwen of nog niet klaar zijn voor dit soort ontwikkelingen…..

Meer info: About:Blank

Update 18 november: Na een commentaar van Pierre die ook niet goed wist hoe op de post van About:Blank te reageren toch maar even wat geschreven op dat blog. En met succes. Binnen no time een reactie van Bakkel:

(in de blogpost)

Update18-11: Ik word (terecht!!) gewezen op voorbeelden uit ons land die aantonen dat ook wij het goede voorbeeld geven. Om dit kracht bij te zetten zal ik een opsomming maken van voorbeelden, waarbij suggesties welkom zijn!!

(in de comment)

@Moqub: Ik zeg niet dat er in het onderwijs geen gebruik van gemaakt wordt, alleen de functionaliteit ervan word vaak ondergewaardeerd. Ik vond dit alleen een erg goed voorbeeld.Er is zeker een (grote?) groep in ons kikkerlandje die het begrijpt, alleen mijn ervaring is dat die vaak tegen gewerkt worden door mensen die niet open staan voor dit soort ontwikkelingen, een probleem wat zich niet alleen in dit geval voordoet trouwens. Ik wil met liefde eventuele specifieke voorbeelden posten die dit tegenspreken en waardoor ik mijn mening moet bijstellen (graag zelfs!).

Aan deze oproep voor goede voorbeelden moeten wij toch wel gehoor geven πŸ™‚

7 thoughts on “Geen educatieve blogs in Nederland”

 1. Ik las het en wist eigenlijk niet goed wat er op te reageren. Dus heb ik maar geen reactie geplaatst.

 2. @ Pierre,

  dat had ik nu ook. Neem dus maar gewoon aan dat degene die het stukje heeft geschreven niet de moeite heeft genomen om op onderzoek uit te gaan, want blogs die worden ook in Nederland in het onderwijs gebruikt en zijn niet zo heel moeilijk te vinden.

  Misschien dat ik toch een reactie plaats. Iets in de zin van.. en waar baseer je deze uitspraak op? .. en dat heb ik dus ook gedaan. Ben benieuwd of ik hier ooit een reactie op krijg.
  M.

 3. @ Bakkel,

  super en ook lekker snel. Ik hoop dat je reactie krijgt op de oproep. Ik had laatste een uitgebreide comment over social software – ik zal je de link geven.

  M.

 4. ehm Moqub, weer iemand die het over “zijn” heeft in plaats van over “haar” πŸ˜†

 5. @ Pierre,

  briljant!! kan gebeuren, de hij is al aangepast πŸ™‚
  Misschien wordt het tijd om mijn About pagina eens aan te passen.

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com