Weblogs als aanjagers

Soms lees je op verschillende weblogs hetzelfde nieuws. Pas geleden nog toen Google Talk uitkwam, de betaversie dan, dat was een hot topic. Er zijn lezers/schrijvers die dit een probleem vinden. Zeker als de blogger in kwestie geen commentaar levert op een bericht maar het nieuws alleen maar overneemt zonder er verder iets mee te doen.

Ik zelf heb hier niet zo veel problemen mee. Ik zie het meer als een signaal. Als veel mensen er over schrijven dan is er dus blijkbaar iets aan de hand. Niet dat als maar ??n iemand een item schrijft over iets het minder interessant is, integendeel. Ik denk dat het belangrijker is om te zien hoeveel personen over iets schrijven voordat het groot nieuws wordt. Oftewel voordat het een buzz is.

Buzz is the sound heard in public when a lot of people are talking about the same thing at the
same time.

Michael Cornfield (e.a.) heeft onderzoek gedaan naar Political Bloggers and the Power of Buzz. Maar waar het buzzen geldt voor politieke blogs geldt het natuurlijk ook voor bibliotheekblogs. Voor mij zijn buzz?s de manier om trends te signaleren en plannen op te maken. Er is toch niets leukers dan nieuwe trends toe te kunnen passen in het dagelijks leven en om anderen enthousiast te maken voor nieuwe mogelijkheden die het werk aangenamer kunnen maken.

Bron: www.workingfaster.com/sitelines: If Weblogs have limited impact on public discourse, should we bother searching them?

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com