Gelezen in de maand – augustus

De Magische Cirkel / Katherine Neville

Drie jaar geleden alweer las ik de Acht van deze auteur. Ik was overdonderd, ik vond het een geweldig boek, verbaas mij erover waarom ik zolang heb gewacht om een ander boek van haar te lezen. Maar na lang in de kast te hebben gelegen heb ik de afgelopen weken het boek toch in handen gehad en bijna in een ruk uitgelezen. Bijna… omdat dit boek bij lange na niet zo overtuigend was als de Acht. Ik had het al gehoord, ik wist al een beetje dat het misschien tegen zou vallen. Maar toen ik aan het verhaal begon en binnen no time erin gezogen werd dacht ik even dat het het niveau van de Acht zou halen. Totdat ik het boek vanmiddag uitlas en bijzonder teleurgesteld was over het einde. Maar al eerder ging mijn aandacht van het verhaal over in ongeloof. Hoe kon de auteur alles en iedereen bij het verhaal halen zonder de lijnen echt uit te werken. Het verhaal gaat over Christus en de Romeinse keizers, over de Druiden en Boudica, over Hitler en de jodenvervolging en over de hoofdpersoon Ariel Behn die in onze tijd leeft en een wel heel bijzondere familie heeft. Het zou geholpen hebben als er in het boek ergens een stamboom te vinden zou zijn want na veel gegoochel met namen was ik echt het spoor bijster. Wie was nu ook alweer getrouwd met wie en wie was ook alweer kind van wie?

Het is niet dat ik niet inhoudelijk in wil gaan op het verhaal (als ik het al na zou kunnen vertellen) maar als ik dat doe verklap ik teveel. Net als met de boeken van Dan Brown. Want ja, ook de graal speelt in dit verhaal een rol en ook Maria Magdalena.

Nu schijnt Neville een echte opvolger van de Acht te hebben geschreven te hebben, het Vuur. Uiteraard staat ook die nog op mijn te lezen lijstje en als ik de recensies zo lees gaat die niet tegenvallen. De Magische Cirkel dus snel vergeten en op zoek gaan naar een goedkope versie van het Vuur of even opzoeken in de catalogus van de bibliotheek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com