Nog meer gelezen in de maand: januari

Losers / Machteld Bouma

Ik denk dat iedereen wel een moment in zijn leven kent waarop je je afvraagt, als ik nu geen lid wordt van de postcodeloterij, wat gebeurt er dan als de straatprijs bij mij in de straat valt? De bewoners van de Fermatstraat weten hoe dat voelt. Een aantal van hen worden op een nacht miljonair, een aantal krijgen een kleine prijs en sommigen winnen helemaal niets. Wat dat met mensen doet wordt erg goed beschreven door Bouma.

Stijn bijvoorbeeld, als jonge opkomende kunstenaar heeft hij oog voor de bewoners in de straat. Hij schildert de portretten, voor en na de nacht. Of Arie, de slager met zijn niet vrolijke vrouw die aan de overkant van de straat woont en alles lijdzaam toeziet. En dan hebben we nog George, een nieuwe bewoner die het huis heeft gekocht van mensen die niets gewonnen hebben en die spoorloos verdwenen zijn. En Dido, een wat gezette dame uit het onderwijs die thuiszit omdat zij een student heeft geslagen. Het verhaal is geschreven vanuit verschillende personages. En elke bewoner heeft een geheim en elke bewoner heeft een mening over de buren en over wat er nu precies gebeurd is in de nacht dat de grote prijs viel.

Natuurlijk hoop je dit nooit mee te maken, je zo’n loser te voelen als de mensen in dit verhaal. En dus koop je een lot en droom je van die grote prijs. Ook al win je nooit iets, opzeggen doe je nooit! (stel je toch eens voor…..)

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com