Samen lezen of lezen 2.0

Aanstaande donderdag sta ik in de Openbare Bibliotheek Rotterdam om een presentatie te geven over Lezen 2.0. Ik heb er enorm veel zin in want ik ben leuke voorbeelden van social software en lezen tegengekomen die ik graag wil delen. Ik hoop daarom dat het publiek de voorbeelden net zo boeiend vindt als ik.

Zoals bijvoorbeeld deze:

www.dailylit.com

Op DailyLit kun je je abonneren op boeken die je per email of rss feed ontvangt. Sommige boeken zijn gratis, anderen moet je voor betalen. Maar voordat je je dat doet krijg je een paar bestanden cadeau zodat je, als je dan betaald, je ook zeker bent dat je het hele boek wilt lezen. Sinds kort bieden zij ook gratis Wikipedia Tours aan. Bij het aanvragen van boeken op deze site kun je kiezen of je elke dag een bericht wilt ontvangen of minder vaak dan dat, hoe lang het bericht moet zijn en op welk tijdstip je mail/rss binnenkomt (aanmelden/inloggen hoeft alleen als je mee wilt doen aan het forum). Ook leuk is dat je boeken cadeau kunt doen aan iemand.

Of deze dan (die ik niet ga noemen maar wel erg handig vind):

www.WhatShouldIReadNext.com

Voer een titel in en krijg een lijst met boeken die je misschien ook wel interessant vindt. Gebaseerd op recommendations van andere lezers. Met uiteraard links om het boek direct te kopen bij Amazon.

Met dank aan: Kevin Bondelli’s YD Blog

2 thoughts on “Samen lezen of lezen 2.0”

  1. @ Commissaresse,

    dank voor de tip! Het nadeel van dit soort presentaties is dat er zoveel leuks te vertellen is en ik maar een uur heb… Nu kan ik snel praten, maar toch ben ik bij 60 slides maar opgehouden.

    Overigens balen dat ik niet bij jouw debat/afsluiting in Brugge kon blijven. Mijn taxi stond klaar en ik moest weg. Wel balen want volgens mij zijn er zinnige dingen gezegd. Gelukkig hebben we nu wel gekletst tijdens de lunch!

    M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com